Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 лютого 2021 року 15:34

Сплачуємо своєчасно податки

Нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлені граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи для різних категорій платників.

Так, фізична особа – підприємець (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)  відповідно до п. 57.1. ст. 57 ПКУ зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, визначеного ПКУ для подання податкової декларації (п. 177. 11. ст. 177 ПКУ).

До 1 серпня року, що настає за звітним, - термін сплати  податкового зобов’язання для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність (п. 179. 7. ст. 179 ПКУ).

Для фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації (визначається п. 177.11. ст. 177 та до п. 57.1. ст. 57 ПКУ).

Якщо граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (абз. 13 п. 57.1. ст. 57 ПКУ).

Відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору) передбачена ст. 124 Податкового кодексу України.

Платник податку – фізична особа, який зобов’язаний подати декларацію, визначити та сплатити свої податкові зобов’язання, сплачує за кодами бюджетної класифікації:

,,11010500 – ,,податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування“;

,,11011001 – ,,військовий збір, що сплачується за результатами декларування“. 

Реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднені на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці ,,Бюджетні рахунки“ за посиланням https://tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/ та на субсайті Територіальних органів ДПС у Полтавській області офіційного  вебпорталу ДПС України за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

 Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу ,,InfoTAX“ https://t.me/infoTAXbot. Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук: Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine та ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

  Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм  https://t.me/tax_gov_ua 

Державна податкова служба України youtube.com/TaxUkraine

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua