Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 лютого 2021 року 14:55

Експертна розмова про роль стратегічного планування в розвитку громад

23 лютого фахівці управління економіки та агропромислового розвитку взяли участь в онлайн форумі „Інструменти локального економічного розвитку”.

На початку зустрічі в дискусії на тему „Підтримка незалежного експертного середовища та послуги для громад в сфері місцевого економічного розвитку” ряд  експертів у сфері децентралізації та розвитку територій з України та Польщі поділились кращим досвідом застосування інструментів локального економічного розвитку.  Мова йшла про важливість стратегічного планування в розвитку громад, що підсилюється запровадженням в Україні трирівневої, узгодженої з державними та обласними рівнями, системи розроблення стратегій громад базового рівня.

Наголошувалось на детальному вивченні місцевих ресурсів, оскільки завдяки ефективності їх використання люди або будут жити в громаді, або мігрувати за її межі. І, в цьому світлі, досить важливим є використання публічних фінансів (бюджету громади) у відповідності до цілей стратегії.

Далі учасниками запропоновано взяти участь і декількох панельних дискусіях . Директор Агенції регіонального розвитку Львівської області Тарас Баранецький модерував панель на тему: ,,Стратегічне планування та стратегічні документи для розвитку громади, їх роль у місцевому економічному розвитку”.  Під час обговорювання експерти підкреслювали позитивну роль місцевих агенцій економічного розвитку, які б залучали кошти на розвиток приватного сектору економіки. Також піднімалось питання експертної підтримки розроблення місцевих стратегій, оскільки не кожна громада має фахівців, які здатні вціліти в життя складні методики. До речі, Стратегія розвитку Пирятинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки затверджена депутатським корпусом міської ради у грудні 2020 року, ознайомитися можна за посиланням: http://pyriatyn.org.ua/pages/p106.

На останок зазначимо, що організаторами та партнерами заходу були : Міністерство розвитку громад та територій України, Програма Study Tours to Poland, Громадська організація ,,Подільська агенція регіонального розвитку”, Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування ,,Асоціація міст України”, Клуб експертів місцевого економічного розвитку України.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua