Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 лютого 2021 року 08:36

Українцям розповіли, як отримати електронну трудову книжку

Після ухвалення українським парламентом закону щодо переведення обліку трудової діяльності працівників в електронний формат, українці можуть оформити трудову книжку в е-форматі на сайті Пенсійного фонду.

Для того, щоб зареєструватися на порталі, необхідне отримання електронного підпису у низці банківських установ, де громадянин має відкритий рахунок.

Зокрема, в ,,Приват-24“ необхідно обрати віконце ,,отримати сертифікат“. Після чого сервіс надасть електронний підпис з розширенням .jks – його не потрібно ,,розкривати“ чи переводити в інший формат. Файл необхідно завантажити до віконця реєстрації сайту Пенсійного фонду. Це дозволить користувачеві перейти на свою особисту сторінку, де можна побачити, зокрема, і свою електронну трудову книжку.

Зазначається, що трудові книжки в електронному форматі введені для тих, хто поки не досяг пенсійного віку, оформлений офіційно, і платить єдиний внесок на соцстрахування. Під час п’ятирічного перехідного періоду громадяни зможуть користуватися як електронною книгою, так і паперовим аналогом.

Нова система покликана спростити доступ до інформації про стаж для призначення пенсійних виплат.

Нагадаємо, уряд цього року планує впровадити накопичувальний рівень пенсії, внаслідок чого українці матимуть дві пенсії у майбутньому.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua