Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 лютого 2021 року 17:11

Видатні постаті Пирятинщини

,,Василь Григорович“ - вечір із такою назвою пройшов у Пирятинському краєзнавчому музеї. На заході зібралися краєзнавці, вчителі історії, представники влади та громади, щоб згадати про відомого пирятинця.

Начальник відділу культури і туризму міської ради Олена Гуленко презентувала брошуру  ,,Василь Григорович : Життя в служінні мистецтву та людям“. Автори твору краєзнавці Валерій Квач та Олександр Рудковський. 

Василь Григорович - конференц-секретар Петербурзької Академії мистецтв, один із тих впливових людей, які допомагали свого часу Євгенові Гребінці, Тарасу Шевченку. Для Кобзаря ж він взагалі став подарунком долі - адже саме Григорович разом із пирятинцями Аполлоном Мокрицьким та Євгеном Гребінкою організували викуп Шевченка з неволі. 

Приємним та цінним подарунком для музею стала оригінальна печатка родини священника Григоровича, яку передав до музею краєзнавець та меценат Володимир Крагель.  

Захід пройшов у дружній атмосфері. Усі бажаючі прочитати брошуру - можуть завітати до Пирятинської публічної бібліотеки або ж краєзнавчого музею.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua