Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 лютого 2021 року 16:18

Екологія – в пріоритеті!

 

Одним із найпріоритетніших завдань і напрямків діяльності роботи міського голови Андрія Сімонова є екологія та вирішення питань поводження з відходами. Було проведено ряд зустрічей і перемов з потенційними інвесторами. Зокрема сьогодні міський голова зустрівся та провів першу узгоджувальну нараду  з керівником Проєкту „Реформа управління на сході України“, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Тарасом Журавлем та директором асоціації „Укрекоальянс“ Максимом Баріновим. До слова, Асоціація  була заснована у 2011 році двома світовими лідерами у сфері поводження з відходами – компаніями Veolia та Remondis, та є найбільшим об’єднанням підприємств сфери надання послуг поводження з відходами. До складу Асоціації входять компанії Києва та інших регіонів України. Учасники Асоціації мають бездоганну ділову репутацію, є лідерами ринку надання комунальних послуг.

В ході зустрічі були обговорені потенційні можливості утворення субрегіонального підприємства з переробки відходів. Визначальним  фактором виду і потужностей цієї діяльності повинно бути міжмуніципальне співробітництво у сфері поводження з відходами між сусідніми з Пирятином громадами. У свою чергу, GIZ пропонує підтримати й профінансувати значну частину витрат на реалізацію обраного проєкту, зважаючи на те, що він може стати пілотним у нашому регіоні.

Тарас Журавель зазначив, що індикаторами ефективності проєкту є орієнтир  на Національну екологічну стратегію та узгодження з регіональним планом поводження з твердими побутовими відходами. В той час як інвестор ставить у пріоритет: технологічність, економічність та екологічність. Загалом експерти запропонували розглянути кілька варіантів співробітництва. Міський голова висловив готовність до співпраці з метою впровадження та реалізації оптимального й взаємовигідного для усіх учасників проєкту поводження з ТПВ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua