Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 лютого 2021 року 15:53

Підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України

09 лютого підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України. Цей документ забезпечить стале проходження опалювального сезону, 2020-2021 років та дасть змогу підготуватись до наступного зимового періоду.

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського Меморандум укладено між Кабінетом Міністрів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Згідно з підписаним документом передбачено, що теплопостачальники гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки громадян упродовж усього опалювального періоду та, крім цього, для цих підприємств передбачено відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною та ціною, врахованою в тарифах за тепло. Зауважимо, що Уряд гарантує фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не за рахунок бюджетів органів місцевого самоврядування.

Отже, НАК «Нафтогаз України»  вже до 01 вересня 2021 року розробить та запровадить довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для постачальників. Також до 01 жовтня 2021 року державні органи України, НАК «Нафтогаз» України та Асоціація міст України повинні напрацювати механізм та джерела погашення підприємствами теплопостачання заборгованості за послугу з розподілу газу перед операторами газорозподільних систем.

Це дасть змогу підприємствам-постачальникам уникнути цінових коливань протягом наступного опалювального періоду, 2021-2022 років, а українцям стабільний тариф, який не буде тяжким для їхніх сімейних бюджетів.

З текстом Меморандуму можна ознайомитися за посиланням.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua