Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 лютого 2021 року 11:21

Із онлайн-наради з головою ОДА

8 лютого, за дорученням міського голови Андрія Сімонова, керуючий справами виконкому міської ради Ірина Козін та начальник управління економіки та агропромислового розвитку Ірина Солдатова, взяли участь у відеонараді голови облдержадміністрації Олега Синєгубова.

На порядок денний винесено три питання.

По першому питанню - „Про стан запобігання поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого короновірусною інфекцією SARS-CoV-s, в Полтавській області, виступив начальник Департаменту охорони здоров?я Віктор Лисак, який з обережним оптимізмом, констатував, що динаміка захворюваності від цієї хвороби дещо поліпшилася, при цьому вразливими в більшій мірі залишаються жінки (майже дві третини загальної кількості), разом з тим зросла кількість виявлених підозр на це захворювання, що пояснюється збільшенням кількості тестів на ПЛР-діагностику.

Далі Максим Калінін, начальник Департаменту економіки, торгівлі та залучення інвестицій ОДА, проінформував про підсумки моніторингу використання коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2020 році та реалізацію проєктів у 2021 році. Так, у 2020 році касові видатки на реалізацію проєктів склали 128,3 млн. грн. або 98,9% коштів, які були спрямовані на область з державного бюджету. Не освоєні кошти пояснюються або перехідними проєктами, що будуть реалізовані вже до кінця 2021 року або економією, яка виникла за підсумками тендерних закупівель. У поточному році підлягають реалізації вісім проєктів-переможців минулорічного конкурсу на загальну суму 163,4 млн. грн., з них за рахунок державного бюджету - 118,8 млн. грн.  За видами економічної діяльності проєкти належать галузям охороні здоров?я, спорту, культури і туризму.

Крім того, два цікавих проєкти є розвитковими - реконструкція будівлі дитячого садка під цех із первинної обробки й переробки молока у селі Васильки Лохвицької територіальної громади Миргородського району та реконструкція приміщення під створення Музею Науки на базі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П. Котляревського.

З третього питання на тему „Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, які відбулись у січні 2021 року“  доповідачем був начальник Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Венгер. За його словами, з початку року відбулося 220 небезпечних подій - пожеж, дорожньо-транспортних пригод, нещасних випадків на воді, знищення застарілих боєприпасів, аварій на газорозподільчої мережі тощо, з них техногенного характеру - 186, природного - 11, соціального - 23.

Також доповідач наголосив про погіршення погодних умов в області та необхідність посилення координації з дорожніми службами задля оперативного реагування на них. В обговоренні виступив, заступник голови ОДА Євген Греков, який запевнив, що стосовно кожного факту, де є негативна статистика, буде проведено розслідування та рекомендував присвятити їх аналізу засідання відповідних місцевих комісій.

За підсумками наради головою облдержадміністрації Олегом Синєгубовим будуть дані відповідні доручення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua