Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 лютого 2021 року 08:38

Як змінити постачальника газу

Сотні тисяч українців уже скористалися перевагами ринку газу та обрали для себе найвигіднішого постачальника. Адже ринок дає змогу вибирати продукт з огляду на ціну, якість та сервіс. Наприклад, у вересні 2020 року можна було укласти річний контракт із НАК ,,Нафтогаз“ за ціною 4,70 грн/кубометр.

На сьогодні деякі газопостачальні компанії пропонують ціну на блакитне паливо меншу, ніж встановлена Урядом гранична ціна на ринку – 6,99 грн за кубічний метр.

Щоб не переплачувати, можна змінити постачальника у будь-який зручний для себе спосіб. Як онлайн (на сайті або у Приват24), так і подавши заявку особисто у відділенні потрібної вам компанії. НАК ,,Нафтогаз“, наприклад, пропонує також таку послугу у відділеннях державного Ощадбанку та інших банків.

Будь-який ринок створює конкуренцію, а отже на перше місце виходить клієнт. Ринок кладе край зловживанням монополістів та надприбуткам олігархів. Ця аксіома працює для всіх розвинених країн світу. І так само Уряд зробить в Україні.

Уряд і надалі підтримуватиме розвиток ринкових відносин, зокрема й у сфері газопостачання. Навесні усі компанії повинні запропонувати українцям власні продукти на рік за фіксованою ціною. Це європейська практика країн, коли люди мають змогу обирати для себе місячну або річну ціну й чітко прогнозувати власні витрати.

Про це повідомили в Полтавській райдержадміністрації.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua