Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 лютого 2021 року 17:06

Прийнято важливі рішення

3 лютого у великій залі адмінбудинку відбулося позачергове засідання шостої сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання, присутні 20 депутатів.

Розглянуто 3 питання порядку денного та прийняли важливі рішення, які стосувалися підтримки медицини та створення комфортних умов для перебування пацієнтів та надання якісних медичних послуг у Пирятинській лікарні.

Перше   питання: із бюджету міської територіальної громади виділено 256 тис.грн. – на виготовлення проєктно-технічної документації капітального ремонту інфекційного відділення; друге питання: 200 тис. грн. виділено на заробітну плату медичним працівникам у сільських ФАПах.

Третє питання: затверджено структуру та загальну чисельність виконавчих органів Пирятинської міської ради на 2021 рік, додатково введено 2 штатні одиниці.  А саме, введено у відділ державної реєстрації виконкому міської ради 1 штатну одиницю державного реєстратора та 1 - головного спеціаліста у службу у справах дітей виконкому міської ради шляхом переведення фахівців з районної державної адміністрації.

Жваве передсесійне обговорення викликала ситуація з розчищенням доріг вулицями міста. В першу чергу, міський голова Андрій Сімонов подякував аграріям за долучення власної техніки на вивільнення доріг від снігу у сільській місцевості Пирятинської громади. Також повідомив, що комунальне підприємство „Каштан“ не якісно спрацювало у період погіршення погодних умов. Тому, керівник підприємства може бути притягнений до дисциплінарної відповідальності.

Андрій Вікторович проінформував щодо залученої техніки для розчищення доріг: 2 тракторів та 1 грейдера комунального підприємства та  місцевих с/г виробників: Олексія Жданова, Вадима Науменка, Віталія та Олександра Ящиків, залучено й техніку ТОВ „Шляхове будівництво „Альтком“ для розсипання піскосуміші.

За прогнозами синоптиків – снігопад у цьому сезоні не останній, депутат обласної ради Віталій Бабак запропонував залучити всі можливі місцеві підприємства до розчищення доріг. „Вже 04 лютого відбудеться зустріч з товаровиробниками з цього приводу“, - повідомив Андрій Вікторович. Додав, що звертався до керівництва агентства місцевих доріг Полтавської області щодо розчищення доріг обласного значення у селах Пирятинської громади. Але у пріоритеті державного підприємства – вивільнення доріг від снігу на дорогах у напрямку Київ-Харків, Прилуки та Суми. Тому, розчищення інших доріг у сільській місцевості громади залишаються на аграріях за соціальними угодами.

Директор КП „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“ Олександр Гаркавенко повідомив, що останні 5 років територія лікарні не вивільняється від снігу, тому доводиться власними силами створювати доступ до відділень. Тому звернувся до депутатів з проханням  вирішити проблемне питання. Міський голова Андрій Сімонов відразу дав доручення КП „Каштан“ першочергово розчищати територію та в’їзди лікарні.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua