Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 лютого 2021 року 18:42

Оцінювання стану гендерної рівності у Пирятинській громаді

2 лютого консультанткою НДІ Юлією Малько проведено комплексне оцінювання стану гендерної рівності у Пирятинській громаді. Оцінювання поточної ситуації дозволить представникам виконкому міської ради оцінити свій прогрес у забезпеченні гендерної рівності на території громади, спрямованого на покращення політики щодо гендерної рівності, його впровадження та сприятиме інтеграції у європейську спільноту.

Оцінка поточної ситуації та розробка плану дій щодо просування гендерної рівності відбувається із використанням новітнього інструментарію, розробленого Національно-демократичного інституту в рамках проекту „Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)“ на основі методології Ради європейських муніципалітетів та регіонів.

Свій перший  крок громада зробила за сприяння Асоціації об?єднаних територіальних громад, 23 жовтня 2018 року, приєднавшись до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад (рішення сорок четвертої сесії сьомого скликання Пирятинської міської ради від 23 жовтня 2018 року № 294).

Також за підтримки експертів НДІ були внесені зміни до нормативних документів, зокрема Регламенту міської ради, Регламенту виконавчого комітету міської ради, Положення про постійні комісії міської ради, які містять дотримання гендерного законодавства, включення до назви та повноважень постійної комісії гендерних питань.

З метою реалізації гендерної політики в громаді  діє ряд міських бюджетних програм, зокрема: ,,Програма соціальної підтримки сімей, дітей та молоді“ та ,,Комплексна програма соціального захисту та соціального забезпечення населення“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua