Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 січня 2021 року 11:28

Стан виробничого травматизму на підприємствах Пирятинського відділення за 2020 рік

Протягом минулого року на підприємствах страхувальників, заре-єстрованих у Пирятинському відділенні  сталося  2 випадки виробничого травматизму, що на п’ять випадків менше ніж у 2019 році. Зменшення нещасних випадків пов’язано зі зменшенням економічної активності підприємств, скороченню кількості працюючих внаслідок карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусної  інфекції COVID-19.

Обставини та причини травмувань наступні. 

У ТОВ «ПКЗ-АГРО» охоронник під час чергування,  здійснюючи обхід території, внаслідок особистої необережності впав, отримавши при цьому травму. У ТОВ «РАЙЗ-СХІД» начальник відділу охорони, перебуваючи у відрядженні, на службовому автомобілі через незадовільний стан дорожнього покриття потрапив в дорожньо-транспортну пригоду.

Крім того було зареєстровано два нещасних випадки з жителями Пирятинського району, які працювали на підприємствах, що здійснюють виробничу діяльність на території району, але зареєстровані в інших регіонах України.

Так під час проведення робіт по навантаженню кукурудзи на автомобіль за допомогою навісного розтарювача внаслідок особистої необережності отримав тяжку травму працівник Пирятинського елеватора ТОВ «Баришів-ська зернова компанія». Під час розвантаження мішків з мінеральними добривами з вантажних вагонів відкритого типу за допомогою вантажопідіймального крана внаслідок особистої необережності працівник Пирятинської філії ТОВ «АГРО-НПК» впав у міжвагонний простір та отримав травми внаслідок яких помер.

В зв’язку з пандемією COVID-19 протягом 2020 року було зареєстровано 85 випадків захворювання медичних працівників, в тому числі 2 зі смертельним наслідком, що підлягали розслідуванню, як випадки гострого професійного захворювання.  

 Для запобігання виробничого травматизму необхідні спільні зусилля як роботодавця працівника, визначені у Законі України «Про охорону праці».

«Роботодавець зобов'язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.»

Працівник зобов'язаний:

дбати про особисту безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства;».

 

Страховий експерт з охорони праці Пирятинського відділення УВД ФССУ у Полтавській області 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua