Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 січня 2021 року 15:05

Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!

Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні. Під таким девізом 2 лютого відзначатимуть Всесвітній день водно-болотних угідь.

Саме 2 лютого 50 років тому було підписано Конвенцію про водно-болотні угіддя. Болота, заплавні луки, ліси, плавні та мілководні водойми – життєво необхідні для накопичення, очищення та постачання прісної води для потреб людства і довкілля.

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України наголошує, що відновлення та збереження водно-болотних угідь є одним з важливих заходів для захисту прісних вод, пом’якшення наслідків змін клімату і адаптації до них.

За даними Секретаріату Рамсарської конвенції, водно-болотні угіддя, найцінніша екосистема, ресурси якої людство використовує для задоволення питних потреб і ведення сільського господарства, риболовлі і аквакультури. Для майбутнього планети ми маємо усвідомити важливість припинення руйнування і почати відновлювати водно-болотні екосистеми, берегти джерела прісної води та ощадливо її використовувати.

Щороку до інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня водно-болотних угідь Секретаріат Рамсарської конвенції готує низку освітніх матеріалів. Перейшовши за посиланням, можна переглянути їх. А Міндовкілля підготувало інформаційні матеріали в українському перекладі. Їх можна побачити тут.

 

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua