Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 січня 2021 року 19:09

Із сесійної зали

26 січня у великій залі адмінбудинку відбулася п'ята сесія Пирятинської міської ради.

На початку  пленарного засідання Андрій Вікторович звернувся до присутніх та жителів громади зі словами вибачення  щодо неможливості працевлаштування всіх спеціалістів, які потрапили під скорочення.  Він зазначив, що Урядом проводиться державна політика щодо оптимізації чисельності працівників і структури райдержадміністрацій та інших територіальних органів виконавчої влади, максимально скоротили апарат управлінців. На сьогодні десятки професійних фахівців залишаються без робочих місць. Крім того, висловив  позицію щодо запропонованого варіанту моделювання структури муніципалітету з мінімальним введенням штатних одиниць та з рівномірним розподілом функціональних обов?язків.

„Перспектива громади в майбутньому  – залучення інвестицій. Від їх залучення прямо залежить рівень сталого розвитку територій і добробут мешканців. Необхідно створити інвестиційний майданчик, налагодити тісну співпрацю з бізнесом на засадах відкритості й прозорості, взаємної підтримки й допомоги. Ми маємо вигідне стратегічне  географічне положення,  тому сформуємо системний підхід до розвитку сфери інвестиціи?ноі? діяльності, так як єдиний шлях працевлаштування жителів громади - створення нових робочих місць“, - наголосив міський голова.

Далі депутатами розглянуто та затверджено звіти про надходження та використання коштів  бюджету міської територіальної громади ряду 49-ти Програм, внесено зміни до бюджету Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік з урахуванням змін до діючих Програм, затверджено структуру міської ради, акти приймання-передачі індивідуального та нерухомого майна тощо.

Крім того, необхідно зазначити, що депутати проголосували за прийняття закладів культури у власність та підпорядкування Пирятинської міської ради, збережено  всі заклади культури на території громади, напрацьовано та затверджено нову структуру клубних закладів: визначено базовий заклад -  Пирятинський культурно-громадський центр з Філіями у відповідних сільських населених пунктах.

Сесія відбулася під головуванням міського голови Андрія Сімонова, в якій взяли участь 22 депутати. Вцілому депутатами міської ради прийнято 111 рішень.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua