Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 січня 2021 року 14:24

Герої не вмирають, пам’ять про них буде жити вічно

23 січня минає шоста річниця із дня загибелі Героя України Конопльова Андрія Анатолійовича. У цей пам’ятний день у Пирятині, на міському кладовищі, біля його могили, зібралися  рідні, друзі, побратими та працівники міської ради аби вшанувати світлу пам’ять ГЕРОЯ.

Хто міг подумати, що у ХХІ столітті на нашій землі будуть гинути люди, захищаючи свою Батьківщину. Ідуть із життя найкращі і навіки перестають битися їхні молоді серця.

Старший сержант Андрій Конопльов брав участь у антитерористичній операції на Сході України з 10 листопада 2014 року у складі 15 окремого гірсько-піхотного батальйону. Виконував бойові завдання на взводному опорному пункті у районі Нікішино. За весь період участі в АТО постійно виконував бойові завдання на передовій. Неодноразово брав участь у супроводі караванів з доставки боєприпасів, озброєння, військово-технічного майна та продовольства на взводний опорний пункт. 23січня 2015 року у черговий раз незаконні збройні формування здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки та артилерійські обстріли. Андрій Конопльов ніс службу на визначеній йому позиції, першим побачив ворожі танки противника, які вели вогонь. Підняв особовий склад відділення, сповістив командира. В умовах, пов’язаних з ризиком для життя, не вагаючись діяв впевнено і самовіддано: з РПГ – 7 В здійснив декілька влучних пострілів та знищив один із ворожих танків противника, потім зумів підбити другий танк незаконних збройних формувань, однак той здійснив постріл, і в результаті прямого попадання снаряда Андрій загинув… Завдяки діям нашого земляка, який заради збереження життя бойових побратимів - пожертвував своїм, наступ противника було відбито, а позиції утримано.

Указом Президента України від 12 грудня 2018 року, старшому сержанту Конопльову Андрію Анатолійовичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» за виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Світла пам’ять Герою!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua