Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 січня 2021 року 19:01

Із засідання комісії

18 січня відбулося засідання постійної комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ на якому було розглянуто 12 питань.

Депутатами розглянуто  звіти про надходження та використання коштів  бюджету міської територіальної громади ряду Програм.

Зокрема, про виконання заходів Програми „Розвитку Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Пирятинської міської ради на 2019-2020 роки“ поінформувала керівник ЦНАПу Людмила Коваль.

Депутатами міської ради винесено на сесію ряд звітів Програм відділу культури і туризму виконкому міської ради.

На реалізацію Програми культурно-мистецьких заходів у 2020 році виділено з бюджету кошти в сумі 317 296 грн 50 коп. Впродовж минулого року відбулося більше 80 різноманітних  заходів: виступи щедрувальних груп,  різдвяний концерт для дітей на головній площі міста, придбані подарункові набори учасникам заходу та призи переможцям конкурсів, відзначено 85 річчя від дня народження Василя Симоненка, проведено конкурс снігових міні - скульптур у Калиновому Мості до Всесвітнього дня снігу, свято Водохреща на о.Масальському тощо. З нагоди державних свят проведено мітинги, урочистості  та  заходи, в яких брали участь як посадовці, так і населення громади.

„Беззаперечно - питання розвитку культури актуальне і важливе. Але, на сьогодні викликом для нас є наступні напрямки: медицина, врегулювання газового питання, напрацювання цілісної структури. Пріоритетним напрямком  визначено збереження та розвиток медичної галузі,  забезпечення якісними медичними послугами мешканців громади. Та все ж таки,  культура не залишилася поза увагою міської ради. На найближчій сесії планується виділення коштів на ремонт будівлі Культурно-громадського центру у сумі близько 3 млн.грн.“,  - сказав міський голова Андрій Сімонов.

На виконання заходів Програми збереження культурної спадщини в Пирятинській  територіальній громаді на 2020 рік з бюджету загального фонду використано кошти в сумі 32 910 грн 00 коп. Під час виконання Програми проведено моніторинг пам’яток культурної, архітектурної та історичної спадщини    в   межах міста, виготовлено 9 інформаційних табличок та 8 підставок до них, 5 з них встановлено на території міста, виготовлена облікова документація на три об’єкти культурної спадщини та меморіальна дошка Євгену Гребінці. Проведено 8 лекцій на краєзнавчу тематику (О.А.Рудковським, В.В.Квачем, О.В.Вовком), виготовлено буклети ,,Історія однієї вулиці“.

З метою  реалізації Програми розвитку туризму в Пирятинській міській ОТГ на 2020 рік минулоріч проведено експедиції у с. Білоцерківці, Курінька, Березова Рудка, Крячківка, Яцини, Вишневе, Олександрівка, замовлено фотопослуги. Виготовлено карту туриста з презентацією міського туристичного маршруту та опубліковано 1 статтю в газеті на тему місцевих       туристичних    маршрутів.    Всього     використано кошти в сумі 15 000 грн. 00 коп.

Крім того, начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяни Нестерець прозвітувала про виконання  програми „Висвітлення діяльності Пирятинської міської ради в засобах масової інформації“ у сумі 325330,78 грн. Програмою передбачено висвітлення діяльності депутатів міської ради,  виконкому міської ради, структурних підрозділів виконкому міської ради, старостатів, закладів освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я міської ради, комунальних підприємств, квартальних комітетів у ЗМІ. Про діяльність депутатів профінансовано розміщення 8 сюжетів та 45 публікацій, а про діяльність муніципалітету та її виконавчих органів - 16 сюжетів та 104 публікації.

Наостанок депутати рекомендували винести на розгляд та затвердження сесії рішення виконавчого комітету та розпорядження міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua