Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 січня 2021 року 18:37

Медицина одне з пріоритетних завдань влади

Сьогодні на засіданні постійної комісії міської ради з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності було розглянуто  питання фінансування медичної галузі.

Медицина є пріоритетним та першочерговим завданням міської ради, адже населення повинне бути  забезпечене якісними медичними послугами.

          Зокрема, депутатами розглянуто зміни до  Програми підтримки та розвитку сільської медицини Пирятинської міської територіальної громади в 2021 році. Річний обсяг фінансування Програми  -  3 935,250 грн., а саме: забезпечення своєчасної виплати заробітної плати 53 працівникам ФАПів та АЗПСМ у сільській місцевості, які надають жителям первинну медичну допомогу.

Щодо Програми співфінансування оплати медичних послуг жителям Пирятинської міської територіальної громади в частині первинної медико-санітарної допомоги для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв Комунального підприємства „Пирятинський Центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради у 2021 році орієнтовна розрахункова потреба КП „Пирятинський ЦПМСД“ на 2021 рік видатки на оплату спожитих комунальних послуг та енергоносіїв з бюджету Пирятинської міської територіальної громади становлять 780 000,00 грн.

На виконання Програми щодо запобігання поширення пандемії вірусних інфекцій на території Пирятинської міської територіальної громади Комунальним підприємством „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради“ на 2021 рік потреба  на перший квартал 2021 року складає 100 тис. грн. Кошти будуть направлені на придбання: паливо-мастильних матеріалів, засобів індивідуального та дезінфікуючого захисту, ємкості для знезараження багаторазових костюмів, пробірок та вакутайнерів для забору біологічного матеріалу тощо.

Також депутатами винесено на розгляд сесії  проєкти рішень щодо  затвердження звітів про надходження та використання коштів  бюджету міської територіальної громади ряду Програм:

для забезпечення заходів Програми щодо запобігання поширення пандемії вірусних інфекцій на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади Комунальним підприємством „Пирятинський Центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради на 2020 рік бюджетом виділені кошти в сумі 107 966 тис. грн., а саме: на придбання респіраторів для сімейних лікарів та медичних сестер, захисних окулярів для сімейних лікарів та медичних сестер, рукавичок з довгими манжетами для медичного персоналу,  багаторазового спецодягу та одноразових захисних костюмів для медичного персоналу Пирятинської АЗПСМ, Калиновомостівського та Олександрівського ФАПів; засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих та антисептичних засобів, бактерицидних ламп та штативів тощо;

на виконання заходів Програми закріплення спеціалістів медичної галузі в селах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та поліпшення матеріально-технічної бази Калиновомостівського ФАПу на 2020 рік з бюджету  використано кошти в сумі 51 464 грн. 01 коп.   

на виконання Програми співфінансування оплати медичних послуг, що надаються жителям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади Комунальним підприємством „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“ у 2020 році виділено в сумі 2 041 239 грн. 07 коп. на оплату спожитих енергоносіїв;

на виконання Програми щодо запобігання поширення пандемії вірусних інфекцій на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади Комунальним підприємством „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“    на     2020-2021 роки      за     2020 рік     використано   кошти  в сумі 889 639 грн. 16 коп. (придбано засоби захисту, маски медичні, захисні халати, бахали, комбінезони, щитки захисні, респіратори, рукавички нітрилові), кисень медичний, дезинфікувальні засоби та вироби медичного призначення, паливно - мастильні матеріали тощо);

на виконання Програми розвитку та підтримки Комунального підприємства „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“ у 2020 році виділені кошти в сумі 1 617 561 грн. 90 коп., в тому числі загального фонду в сумі 1 109 311 грн. 90 коп. та спеціального фонду в сумі 508 250 грн. 00 коп. (придбано медичне обладнання з відеофіксацією для проведення маніпуляцій з цистоскопії).

Також комісія розглянула питання про затвердження  Положення про відділ соціального захисту та охорони здоров’я виконкому Пирятинської міської ради. Голова комісії Олександр Гаркавенко наголосив, що потрібно більш ретельно його опрацьовувати та затвердити на сесії міської ради це Положення, враховуючи всі пропозиції та зауваження членів комісії.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua