Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 січня 2021 року 16:05

Пирятинські аптеки в достатній кількості забезпечені ліками від грипу та ГРВІ

На виконання доручення міського голови Андрія Сімонова, 14 та 15 січня фахівці управління економіки виконкому міської ради моніторили аптечні заклади, що розташовані на території Пирятинської міської територіальної громади. Отже, було здійснено спостереження основних лікарських засобів на предмет їх наявності в аптеках міста та розмірів відпускних роздрібних цін на них.

Також було досліджено відпускні ціни на ліки на офіційних сайтах аптек сусідніх міст: Лубнів та Прилук. В результаті моніторингу встановлено, що в аптечних закладах міста Пирятин є всі необхідні лікарські засоби для лікування грипу та інших респіраторних вірусних інфекцій у достатній кількості.    А визначити аптеки, що пропонують більш дешевші групи препаратів неможливо. Є певна варіативність як в бік збільшення, так і в бік зменшення роздрібних цін. Оскільки, на формування ціни на ліки впливає багато чинників (країна-виробник, місце придбання сировини, дозування препаратів тощо).  

Адміністраторами функціонуючих аптек, створено всі належні умови для  обслуговування споживачів. Замовлення на відсутні лікарські препарати, виконують  протягом 1-2 днів. Діючі аптечні мережі гарантують достовірність та якість всіх ліків. Весь асортимент продукції сертифікований.

Державний контроль за якістю та безпечністю лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, медичної техніки і виробів медичного призначення, здійснюють Державна служба України з лікарських  засобів та контролю за наркотиками (м.Київ, проспект Перемоги,120-A) та Державна служба з лікарських засобів у Полтавській області (Полтавський р-н, село Розсошенці, вул.Горбанівська, 2).

Нагадаємо, що самолікування негативно впливає на здоров’я людини! Тож, дбайте про себе та вживайте лише ті ліки, які призначив вам сімейний  лікар!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua