Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 січня 2021 року 18:36

Безпека громади - одне з головних завдань міського голови

Сьогодні, в суботу ввечері, відбулася робоча нарада міського голови Андрія Сімонова з тво начальника відділення № 1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області Максимом Романенком та начальником слідчого відділення Артемом Жебелем.

Основним питанням зустрічі є безпека жителів громади. Обговорено  шляхи термінової реалізації проєкту „Безпечна громада“ в частині встановлення камер відеоспостереження та відеофіксації.

,,Прикро, що за останні 5  років попередня команда міської ради, виділяючи кошти  на встановлення камер, так і не забезпечила  якісне відеоспостереження в громаді“, - зауважив Андрій Вікторович.

Планується встановлення  чотирьох десятків  камер (на в’їздах в місто, в громадських місцях та в сільських населених пунктах пирятинської громади з об’єднанням їх в єдину систему.

Найближчим часом керівництво міської ради планує  зустрітися з спеціалізованими компаніями, які допоможуть розробити  та впровадити ефективну модель системи відеоспостереження та відеофіксації.

Також на нараді  обговорено  створення  однієї або  ж  двох поліцейських  станцій, одна із них буде в селі Вікторія, яка   обслуговуватиме території колишніх Вікторійської, Березоворудської, Теплівської, Малютинської та Смотриківської сільських рад. Про  можливість створення іншої розглядається в селі Нові Мартиновичі (території колишніх Давидівської, Грабарівської та Сасинівської сільських рад). З метою підвищення безпеки жителів громади всі заходи  повинні  реалізуватися  в найкоротші терміни.

Окремо обговорили ситуацію  щодо розслідування факту побиття  громадянина Марюхніча О.Г. Органом досудового розслідування встановлюються всі обставини події, проводяться слідчі дії, збираються докази для встановлення тяжкості тілесних ушкоджень. На даний час встановлені особи, які були присутні під час події, триває досудове слідство.

,,Я, як міський голова, тримаю на контролі хід розслідування цієї справи, і вірю, що винні особи  будуть притягненні до відповідальності згідно з чинним законодавством, - наголосив Андрій Сімонов.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua