Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 січня 2021 року 15:51

Сприяємо розвитку малого бізнесу в громаді

14 січня фахівці виконкому міської ради на чолі з заступником міського голови Тамарою Коваленко відвідали підприємців-переможців минулорічного конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“.

Спочатку моніторингова група завітала до швейної майстерні ФОП Оксани Згібнєвої Оксана Андріївна презентувала придбане в рамках бізнес-плану швацьке обладнання японського виробництва, яке дозволяє знизити вдвічі термін пошиву виробів за рахунок задіяння одночасно декількох функцій. Завдяки введенню в експлуатацію нової техніки полегшено перехід на технології масового виробництва спецодягу, постільної білизни, віконних штор, тощо під середні та великі замовлення. 

Витрати на придбання склали близько 35 тис.грн., з них 23 тис.грн. надійшли з бюджету міської територіальної громади у вигляді безповоротної фінансової допомоги.

За словами пані Оксани участь в конкурсі допомогла їй скласти грамотний бізнес-план і втілити його в життя.

Далі про використання коштів бюджету міської територіальної громади, отриманих як цільове фінансування бізнес-проєкту, прозвітувався ФОП Валентин Коваленко. Бізнес-ідея пана Валентина полягала у придбанні багатофункціональної дискової борони та комплекту насадок для автоматизації виконання ряду сільськогосподарських робіт, загальна вартість якої склала 42,6 тис.грн.

Враховуючи, що минулий 2020 рік був складним для місцевих фермерів, дуже важливою стала фінансова допомога міської ради в розмірі 27 тис.грн., яка була використана як співфінансування бізнес-плану.

Із початком весняно-польових робіт підприємець розпочне збирати і використовувати комплект обладнання.

Приємно, що завдяки заходам міської ради з підтримки бізнесу покращується позиція місцевих малих підприємців та розвивається, відповідно, й громада в цілому. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua