Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 січня 2021 року 14:07

До уваги господарюючих суб’єктів та покупців, 08.01.2021 року Уряд розширив перелік дозволених товарів для торгівлі під час локдауну (з 08 по 24січня)

У зв’язку з численними   зверненнями  підприємців   та покупців  до Уряду,   05 січня 2021 року  на позачерговому  засіданні КМУ  було внесено зміни  до постанови № 1236 від 09.12.2020 року  в частині  розширення  переліку товарів, якими  можна буде торгувати   під час локдауну.

До  затвердженого  переліку    Кабінет Міністрів додав товари  побутової хімії та друковану  пресу.

Під  час  локдауну можлива торгівля  виключно товарами, що належать  до:

  • продуктів  харчування;
  • лікарських засобів;
  • виробів  медичного  призначення;
  • засобів  гігієни;
  • побутової хімії;
  • засобів  зв’язку;
  • друкованих засобів  масової  інформації;
  • ветеринарних препаратів;
  • кормів;
  • насіння;
  • засобів захисту рослин.

Торгувати цими товарами можна буде на торговельних площах, не менш як 60 відсотків яких призначено для торгівлі.

 

Щодо  інших груп товарів, торговельна діяльність  може відбуватися  лише із здійсненням  адресної  доставки замовлень.

 

Щодо торгівлі алкогольними напоями: алкогольні напої  відносяться  до харчових продуктів, тому  торгівля  вказаною групою товарів  може  здійснюватись  в торговельних об’єктах  та  їх відділах на площі  не  менше 20 кв.м.

Щодо торгівлі  тютюновими виробами в  межах торгових площ супермаркетів, то  зазначена  група товарів не підпадає під заборону, оскільки  серед КВЕДів, які затверджені додатком до постанови № 1236 і  визначають  перелік заборонених  видів економічної діяльності під час  зимового карантину, торгівля тютюновими виробами відсутня. Тож супермаркети та магазини можуть продавати тютюнові  вироби  в період локдауну.

Щодо підприємств побутового обслуговування населення забороняється приймати відвідувачів.

Щодо роботи закладів ресторанного господарства (кафе, ресторани, бари), у період локдауну забороняється їх робота,  окрім доставки та замовлень на винос.

Щодо роботи перевізників  та торгівлі паливно-мастильними матеріалами, не підпадає під заборону міжміське та міжнародне авто-, авіа- та залізничне сполучення. Протягом локдауну працюватиме громадський  транспорт.

Карантинні обмеження не стосуються заборони продажу паливно-мастильних матеріалів, АЗС мають право на реалізацію вказаних груп товарів (окрім функціонування  зон харчування).                  

У період карантину дозволяється працювати  фінансовим установам, не припинятиметься   інкасація та перевезення  валютних  цінностей,  діяльність  операторів  поштового зв’язку, а також  медичної та ветеринарної  практики, діяльність автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів  краси за попереднім записом.

Забороняється відвідування закладів освіти, окрім дитячих садочків, проведення  будь-яких розважальних, спортивних або кільтурних масових заходів. При цьому професійні клуби зможуть  проводити  спортивні  зустрічі за умови  відсутності глядачів.

Правила локдауну також передбачають заборону на роботу кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів,  басейнів  та театрів.

 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua