Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 грудня 2020 року 22:26

Вартість харчування у закладах освіти громади

З метою соціального захисту учнів, забезпечення їх повноцінним харчуванням у закладах загальної середньої освіти Пирятинської міської ради, депутатами     на       засіданні третьої сесії міської ради восьмого скликання з 01 січня 2021 року встановлено грошову норму витрат на гаряче харчування в день на одного учня віком від 6 років і старше (1 – 11 класи) у розмірі 16 гривень.

 Крім того, забезпечено безкоштовним харчуванням дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки, дітей із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям“, дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах, дітей-інвалідів, дітей учасників АТО, ООС, дітей з багатодітних сімей, дітей, постраждалих від аварії на ЧАЕС, дітей військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов?язків, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України, (1-11 класи) за нормами харчування для дітей відповідного віку, передбачивши необхідні кошти у кошторисі видатків.

  Харчування учнів 1 – 4 класів закладів загальної середньої освіти, крім категорій дітей, зазначених у другому абзаці, проводити за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади та батьківської плати з розрахунку 16 гривень (14 гривень – бюджет міської територіальної громади та 2 гривні – батьківська плата).

 Харчування учнів 5 – 11 класів, крім категорій дітей, зазначених у другому абзаці, вихованців групи продовженого дня закладів загальної середньої

освіти проводити за рахунок батьківської плати згідно зі встановленою грошовою нормою витрат на гаряче харчування в день на одного учня у розмірі 16 гривень.

 Не залишилося поза увагою депутатів і харчування у закладах дошкільної освіти Пирятинської міської ради. Врахувавши висновки та рекомендації постійних комісій, депутатами затверджено розмір вартості харчування дітей на 2021 рік у закладах дошкільної освіти Пирятинської міської ради в сумі 35 грн. на день.

  Наголошуємо, що звільнено від сплати за харчування дітей:

   1) сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки;

   2) із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям“;

   3) з інвалідністю;

   4) з особливими освітніми потребами, які виховуються у спеціальних та інклюзивних групах;

   5) які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

   6) із числа внутрішньо переміщених осіб;

   7) один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України;

   8) учасників АТО, ООС;

   9) військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків;

  10) постраждалих від аварії на ЧАЕС.

   Крім того, зменшено на 50% розмір плати для батьків, у сім’ях яких виховується троє і більше дітей.

   Відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету міської ради дано доручення  здійснювати нарахування плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти міста Пирятин здійснювати з розрахунку: 60% - батьківська плата + 40% - кошти бюджету міської територіальної громади, а для сільської місцевості: 40% - батьківська плата + 60% кошти бюджету міської територіальної громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua