Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 грудня 2020 року 09:28

Вартість пробного ЗНО-2021 для учасників від Пирятинської територіальної громади складатиме 195 гривень

21 грудня Український центр оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО) визначив вартість проведення пробного ЗНО. Вона різниться за регіонами і становить від 195 до 255 грн. Така розбіжність у ціні пов’язана з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи тому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо.

Вартість пробного ЗНО за одне тестування в 2021 році складатиме 195 гривень (у Полтавській, Сумській та Харківській області). Участь у пробному ЗНО є добровільною.

УЦОЯО зазначає, що цьогоріч  вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою. Чому так? По-перше, це зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань; по-друге, підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду. Так, через складну ситуацію з розповсюдженням Сovid-19 у 2021 році кожний учасник/кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, тому кількість тестувань значно зменшиться, що суттєво здорожчить одиницю послуги. Також зауважено, що наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, утім кількість таких працівників значна, і кожний із них працює не менше п’яти годин. Не варто забувати і про процедуру оцінювання й отримування результатів. Зокрема, під час проведення пробного ЗНО буде створено експертні комісії з питань установлення порога «склав/не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів. А для того щоб кожний учасник/кожна учасниця міг/могла отримати свій результат в означених рейтингових шкалах, працюватиме сервіс «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

Український і регіональні центри оцінювання якості освіти розуміють негативні наслідки підвищення вартості пробного ЗНО для здобувачів освіти і намагаються компенсувати їх додатковими можливостями для учасників. Уже ухвалено рішення про те, що кожний зареєстрований учасник/кожна зареєстрована учасниця зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів. Крім того, Український центр оцінювання якості освіти та ГС «Освіторія» за підтримки МФ «Відродження» підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти Українського центру докладно розберуть кожне завдання і порадять, як отримати найвищий бал за виконання завдань ЗНО.

Відділ освіти, молоді та спорту міської ради нагадує, що реєстрація для участі в пробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua