Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 грудня 2020 року 09:59

Керівники комунальних підприємств планують свою роботу у наступному році

15 грудня у приміщенні міської ради на чолі із заступниками міського голови з питань діяльності виконкому відбувся попередній розгляд фінансових планів  комунальних підприємств, які належать до комунальної власності громади, на 2021 рік.

Управління господарською діяльністю у комунальному секторі економіки здійснюється на підставі статті 24 Господарського кодексу України через систему наданих територіальним громадам повноважень, які  і несуть відповідальність за наслідки діяльності таких підприємств.

На даний час в громаді функціонує п?ять комунальних комерційних підприємств (КП „Каштан“, КП „Пирятинський міський водоканал“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди, КП „Готель „Пирятин“ , КПРТ „Райдуга“)   та одне комунальне некомерційне підприємство (КП „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“). Упродовж робочого дня  представники кожного із зазначених підприємств по черзі представили розроблені плани, до деяким з них  під час обговорення надані рекомендації та внесені зміни. Узагальнюючі проведену роботу можна зазначити, що  плани усіх підприємств, окрім КП „Пирятинський міський водоканал“, в цілому збалансовані по доходам і видаткам – мають обґрунтовані витрати та джерела їх покриття, а також  визначені напрями використання планового прибутку.  Що стосується Пирятинського міського водоканалу, поданий фінансовий план має великий касовий розрив по доходах і видатках, що призводить до  збитковості вже на етапі планування,  і буде повернутий підприємству на доопрацювання.

Необхідно зазначити, що на попередній розгляд фінансових планів були запрошені також представники КП „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради, який хоч й знаходиться у стані реорганізації, але у найближчий час буде прийнятий до комунальної власності нашої громади.

Проєкти рішень виконкому про затвердження фінансових планів  решти підприємств будуть розглянуті на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua