Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 грудня 2020 року 12:51

Відбувся шаховий турнір пам’яті Надії Шамфарової

Вже вп’яте у Пирятині проходить відкритий обласний шаховий турнір  пам’яті видатної шахістки, кандидата у майстри спорту України, пирятинки, Надії Шамфарової. Цього року участь у змаганнях взяли 14 спортсменів.

Розпочався турнір урочисто з привітань Президента Полтавської обласної федерації шахів Григорія Щербова, секретаря міської ради Сергія Пазюка, та сестри Надії Шамфарової Валентини Димової. Вони подякували спортсменам за участь у змаганнях та побажали успіхів і перемоги.

Надія Савеліївна Шамфарова – кандидат у майстри спорту із шахів, переможець обласного конкурсу „Спортсмен року“, нагороджена почесною відзнакою „Ветеран спорту“, численними дипломами  та  грамотами організацій різних рівнів, медалями, кубками. Вперше зіграла в чемпіонаті Полтавської області в 1961 році, де стала переможницею. А в 1965 році прийняла участь у республіканських змаганнях добровільного спортивного товариства „Колос“ (тоді – „Колгоспник“) і зайняла перше місце. З того часу щороку виборювала призові місця серед шахістів республіки. Вона мала чимало блискучих перемог на змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів. Свого часу  змушувала капітулювати майстрів спорту міжнародного класу та відомих гросмейстерів. Свій останній турнір спортсменка провела у  листопаді 2014 року в Полтаві, де зайняла перше місце.

Слова вдячності присутнім висловила Валентина Димова. Вона відмітила,  що присутність на шаховому турнірі невеликої кількості учасників зумовлено ситуацією в країні. Висловила надію, що вже наступного року Пирятин відвідає  більша кількість учасників і місто стане столицею шахів. Адже днями в ЦДЮТі відбувся турнір між дітьми, найменші з яких семирічні учасники, що є прикладом того, що цей вид інтелектуального спорту -актуальний і має своїх прихильників.  

Чудова атмосфера панувала під час турніру, адже для учасників на початку турніру співав ансамбль „Чураївна“. Валентина Димова вручила подаруночки гостям  та учасникам турніру.

Всі переможці та призери нагороджені грамотами 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua