Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 грудня 2020 року 19:53

Відбулося засідання другої сесії міської ради восьмого скликання

     11 грудня у великій залі адмінбудинку відбулося пленарне засідання другої сесії міської ради восьмого скликання. На розгляд депутатам було винесено 90 питань порядку денного.
     Перед їх розглядом до присутніх звернулась виконуюча обов’язки головного лікаря Тетяна Іванченко та проінформувала про ситуацію із захворюванням на корона вірусну хворобу у Пирятинській громаді. Зараз у лікарні перебувають 75 хворих на COVID-19, а 8 з них підключені до апаратів ШВЛ. Зауважила, що медзаклад потребує фінансової підтримки.
   Міський голова Андрій Сімонов в сесійній залі передав свою першу зарплату на потреби лікарні. Цим самим подав приклад іншим підприємцям та товаровиробникам, і закликав їх долучитися до забезпечення закладів охорони здоров’я. Так, днями депутат обласної ради Іван Близнюк закупив лікарні захисні костюми, а депутат міської ради Олексій Жданов придбав пульсоксиметри для ЦПМСД.
     Також надали слово жителю Великої Кручі Олександру Кайдашу. Мешканець громади заявив про новостворену ініціативну групу і виступив від її імені. Олександр звернувся до депутатів зі зверненням - не залишати пророблену роботу на півдорозі, яку виконали у Великій Кручі і продовжити покращувати їхнє село та робити комфортним.
      Перед початком було оголошено про створення двох фракцій «За майбутнє» та «Рідне місто».
    Далі депутати затвердили Регламент міської ради та Положення про постійні комісії, виключивши пункти про пакетне голосування на доопрацювання. Також затверджено Регламент виконавчого комітету Пирятинської міської ради та Положення про секретаріат. Затверджено структуру і чисельність виконавчих органів апарату та встановлено надбавки меру і його заступникам, та працівникам міської ради. 
     Міським головою при розгляді питання про заробітну плату внесено пропозицію щодо виключення пунктів про щомісячне його преміювання у розмірі 100 відсотків та з нагоди державних свят. Депутати проголосували про виключення пункту про щомісячне преміювання.
     Підтримано ряд змін та доповнень до програм та бюджету міської громади. Прийнято рішення із земельних та містобудівних питань.
     Також на сесії депутати проголосували за ліквідацію сільських рад.
     В сесії міської ради взяли участь 21 депутат. Головував на засіданні міський голова Андрій Сімонов.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua