Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 грудня 2020 року 16:18

Обмінювались досвідом економічного розвитку

10 грудня був насичений день для фахівців управління економіки виконкому, які взяли участь у Фінальному заході 1-ої фази Ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“ та Другому міжнародному експертному обговоренні „Розвиток громад: довіра, інституції, фінанси та люди“.

Проєкт „Мери за економічне зростання“ є ініціативою Європейського союзу, що розпочав діяльність у січні 2017 року в рамках Східного партнерства (входять країни Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна). Його суть полягає в  підтримці мерів і муніципалітетів щодо впровадження європейських підходів до місцевого економічного розвитку. Проєкт базується на таких основних засадах: приватний сектор є ключовим рушієм економічного зростання і розвитку в усьому світі; кожен регіон, місто і населений пункт мають певні конкурентні переваги, які можна розвивати для стимулювання економічного розвитку та зайнятості тощо. Членами ініціативи стали 195 громад з України, що підтверджує цікавість муніципалітетів щодо покращення умов ведення бізнесу.

За цей час в України профінансовано та реалізовано 5 проектів дійсних членів  цієї ініціативи: „Молодіжний органічний бізнес-кластер в Баранівській об'єднаній громаді“ (реалізовано Баранівською сільською радою на суму 1016 тис.Євро, з них кошти ЄС – 796 тис.Євро), „КОВБОЙки. Український Дикий Захід“ (Новоміською ОТГ на суму 1130 тис.Євро, з них кошти ЄС – 900 тис.Євро); „Яблуневий шлях“ (Северинівською сільською радою на суму 703 тис.Євро, з них кошти ЄС – 560 тис.Євро); „Славутич - рушійна сила зростання відкритої і вільної економіки регіону“ (Славутицькою міською радою на суму  850 тис.Євро, з них кошти ЄС – 650 тис.Євро); „Співпраця для підвищення конкурентоспроможності галузі сільськогосподарського виробництва та диверсифікації структури місцевої економіки Долинського субрегіону“ (Долинською міською радою на суму 628,9 тис.Євро, у тому числі кошти ЄС - 520,6 тис.Євро). Інших конкурсів, на жаль, не оголошувалось. Наступна фаза проекта починається з 1 січня 2021 року, про умови участі в ній секретаріат ініціативи повідомить тільки ті  громади, які забезпечать виконання Планів місцевого економічного розвитку розроблених та схвалених експертами Світового банку у першій фазі.

Під час іншого заходу під назвою „Друге міжнародне експертне обговорення „Розвиток громад: довіра, інституції, фінанси та люди“ фахівці управління економіки приєднались до дискусійних майданчиків, в яких взяли участь міжнародні експерти у сферах регіонального та місцевого розвитку. Учасники, на підставі власного досвіду, поділились інноваційними ідеями,  інсайтами та прогнозами. Захід, організований за сприяння  Програми „U-LEAD з Європою“ був цікавим і корисним.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua