Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 травня 2020 року 13:41

На засіданні сесії

28 травня відбулося пленарне засідання шістдесят дев’ятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

Рішеннями сесії внесено зміни та доповнення до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2020 рік та затверджено Програму утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік. Заходами цих програм передбачено надання одноразової матеріальної допомоги на поліпшення житлових умов (поточний ремонт жилих будинків і квартир та капітальний ремонт власних жилих будинків) трьом сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції. На ці цілі з бюджету міської ОТГ виділено 165,0 тис. грн.

Депутати заслухали та затвердили звіти про фінансово-господарську діяльність за 2019 рік комунальних підприємств „Готель „Пирятин“, „Пирятинський міський водоканал“, „Райдуга“, „Каштан“ та Пирятинських  госпрозрахункових очисних споруд.

Відповідно до змін у чинному законодавстві прийнято рішення доповнити перелік категорій дітей, які забезпечуються безкоштовним харчуванням у дошкільних закладах та закладах загальної середньої освіти міської ради ще двома категоріями. Зокрема, це  діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, та діти із числа внутрішньо переміщених осіб.

Затверджено Програму розвитку туризму в Пирятинській міській ОТГ та Програму збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ на  2020 рік. Метою цих програм є створення та популяризація туристичних маршрутів, збереження цінних історичних об’єктів, встановлення інформаційних показників та меморіальних дошок.

Депутати затвердили  моніторинговий звіт щодо виконання заходів Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста Пирятин до 2020 року та внесли зміни до Програми „Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік“, якими передбачено проведення утилізації люмінесцентних та натрієвих ламп.

Затверджено зміни до бюджету Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Виділено кошти для ремонту та придбання обладнання для їдалень закладів загальної середньої освіти – 348,74 тис.грн, придбання обладнання для облаштування вуличних дитячих майданчиків на території громади – 160,0 тис.грн; проведення ремонту навісу у ЗДО „Червона шапочка“ – 40,0 тис.грн, покрівлі районного Будинку культури – 195,0 тис. грн, харчоблоку у ЗДО „Калинка“ у Калиновому Мості тощо. Профінансовано в повному обсязі, на суму 1,0 млн. грн, Програму „Безпечна громада“ на 2020 рік та Програму підтримки створення ОСББ на суму близько 300,0 тис. грн.

Сесія продовжила строк дії строкового трудового договору (контракту), укладеного з директором Пирятинської загальноосвітньої школи № 4 Ларисою Шкурупій на чотири роки без проведення конкурсу. Це стало можливим після набуття чинності закону України „Про повну загальну середню“.

Рішенням сесії створено Піклувальну раду Пирятинського ліцею та затверджено Положення про неї. Основними завданнями Піклувальної ради є: розробка пропозицій до стратегії та перспективного плану розвитку закладу та аналіз стану їх виконання; сприяння залученню додаткових джерел фінансування, що не заборонені законом; зміцнення зв’язків між замовниками освітніх послуг та закладом освіти тощо.

Прийнято ряд рішень із земельних питань. У роботі пленарного засідання взяли участь 16 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua