Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 травня 2020 року 13:36

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (01.04.2020 – 27.05.2020)

Проведено:

15 засідань постійних комісій та засідання шістдесят восьмої сесії сьомого скликання міської ради (друге пленарне засідання)

 4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 46 рішень.

 Проведено День міської ради в Олександрівському старостаті, виїзний прийом громадян та 5 особистих прийомів в ЦНАПі. 

 

Проведено комісію з питань наповнення та здійснення аналізу  дохідної та видаткової частин бюджету Пирятинської ОТГ.

Проведено 6 позапланових засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на яких розглядалися питання щодо запобігання поширенню на території Пирятинської міської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19 та питання етапів послаблення протиепідемічних заходів. Працювала  мобільна група при комісії  з ТЕБ і НС по контролю за виконанням карантинних обмежувальних заходів.

Створено  матеріальний резерв для ліквідації НС (вже придбано дезинфікуючі засоби, об’ємом 130 л на суму 30,5 тис.грн., 6 оприскувачів - 10,5 тис.грн. та засоби індивідуального захисту (комбінезони, рукавички, маски, респіратори, окуляри) на суму 105,1 тис.грн.).

Проведено обстеження дна акваторії трьох пляжів: на острові Масальському  та  по вулиці Замок.

 

З  метою  запобігання поширенню COVID-19 керівництвом міської ради взято участь у :

онлайн-засіданні Правління та Ради Всеукраїнської Асоціації ОТГ  щодо діяльності органів місцевого самоврядування в умовах надзвичайної ситуації запобігання поширення коронавірусу;

у  міжнародній онлайн-конференції програми DOBRE – „Відновлення місцевої економіки. Як державна та місцева влада можуть підтримувати місцевий бізнес під час та після  карантину“;

у  вебінарах Українського кризового медіацентру „Пандемія #COVID19. Практичні поради для місцевого самоврядування“. Як знизити ризики зараження у громадських місцях і хто та як має спілкуватися з громадою – до  вебінарів долучилися і представники Пирятинської міської ради.

у VII Онлайн форумі з циклу „Солідарність мерів: управління муніципалітетом під час пандемії“, який був присвячений проблематиці підтримки вразливих груп населення в громадах під час пандемії на прикладі муніципалітетів  Литви.

Проведено ряд робочих зустрічей міського голови із підприємцями з метою вчасної  та правильної підготовки до відновлення своєї діяльності після  пом’якшення карантинних заходів у  торгівельних комплексах, павільйонах та кіосках у районі автостанції №1 та на Пирятинському ринку.

Налагоджено  дистанційне навчання в школах та  дошкільних закладах освіти.

Проведено зустрічі міського голови з жителями будинку № 9 по вул.Зоряній   та з жителями вул.Європейська щодо  вирішення проблемних питань.

Автопарк комунального підприємства „Каштан“ поповнився новою технікою - придбано ескаватор-навантажувач на базі трактора МТЗ-82, який виготовлено у Пирятині ТОВ „Машинобудівна компанія „БУДАГРОМАШ“.

Завершено ремонти в дошкільних закладах освіти:

ЗДО „Сонечко“ (ремонт ясельної групової кімнати, роздягальні та вхідного коридору, роботи виконала підрядна організація ПП „Удайбудпроект“, вартість робіт -  160,0 тис. грн.);

ЗДО „Берізка“ (відремонтовано два ганки, облаштовано навіси над ними та пандус, роботи виконала підрядна організація ПП „Удайбудпроект“, вартість робіт - 60,0 тис. грн.);

ЗДО  „Ромашка“ (проведено земляні роботи та  гідроізоляцію залізобетонного перекриття овочесховища, роботу виконав місцевий підрядник ФОП Бойко А.В., вартість робіт - 43,997 тис. грн.).

Продовжується    реконструкція   Олександрівського   сільського     клубу

(проведено облаштування внутрішньої туалетної кімнати та зовнішньої каналізації з вигрібною ямою). Роботи виконує підрядна організація ПП „Аталіо“ (м. Пирятин), яку виконавцем визначено в результаті проведення електронного аукціону. Під час аукціону вартість робіт зменшено більш ніж на 56,0 тис. грн. від початкової вартості лоту. Загалом вартість підряду складає 154,8 тис. грн.

Розпочато      роботи       по     заміні     дерев’яних    віконних    блоків   на

енергозберігаючі металопластикові в культурно-громадському центрі (заплановано заміну віконних блоків у кабінеті директора публічної бібліотеки, методистів,    на     сходинкових   клітках, роботи     виконує ФОП Бойко А.В.).

 

Продовжується реалізація  проєктів та  програм:

Програми „U-LEAD з Європою“ по модернізації ЦНАП. Підписано Додаткову угоду до договору про співробітництво територіальних громад між Пирятинською міською радою та 5-ма сільськими радами щодо надання якісних адміністративних послуг.

ЦНАП приєднався до реалізації експериментального загальнодержавного проєкту „єМалятко“. 

Продовжується впровадження інформаційної системи „Соціальна громада“. Станом на 26.05.2020 через цей програмний комплекс прийнято 38 заяв на 83 послуги соціального характеру.

Проводиться серія онлайн-вебінарів в рамках  проєкту Конгресу Ради Європи „Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні“, в якій беруть участь працівники міської ради і були запрошені всі депутати міської ради.

Розпочато розробку Етичного кодексу депутатів Пирятинської міської ради.

Триває робота  в проєкті MLS-group „Громада спільних дій“. Розпочинається друга хвиля дослідження громадської думки.

Працюємо в напрямку реалізації Плану дій щодо просування гендерної рівності в Пирятинської ОТГ на 2020-2021 роки.

Продовжується реалізація проєктів Громадського бюджету (розпочато реалізацію проєктної пропозиції „Місцевий громадсько-соціальний челендж „Зробимо свої двори кращими!“: благоустрій прибудинкової території ОСББ,47“ в м.Пирятин“, яка стала переможцем у 2019 році. Автор проєкту – Людмила Тучина, голова ОСББ „Соборна47“. Вартість проєкту становить 80 000 грн. Крім цього, планується облаштування лавок для сидіння та озеленення).

Розроблено „Бюджет для громадян 2020 рік“  - проєкт „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в медицині та освіті (ДІЄМО)“, який реалізується Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Взято участь  у   навчальних    вебінарах Полтавського ЦППК, Програми „U-LEAD з Європою“, „Проміс“ та   по управлінню  людськими ресурсами, захисту навколишнього середовища, публічних закупівель; щодо комунікації в громаді; просторового планування.

Взято участь:

у роботі дискусійного майданчика Всеукраїнської спільноти „Регіонет“ щодо практичного використання інструментів залучення інвестицій;

у роботі  робочої групи експертів по розробці Професійного стандарту начальника служби персоналу та керуючого справами виконкому міської ради.

 

За ініціативи міського голови Олексія Рябоконя та завдяки співпраці Пирятинської міської ради з МБФ „Альянс Громадського здоров’я“  отримано допомогу Калиновомостівського та Олександрівського ФАПів.

 

З метою підтримки медиків та соціальних працівників зібрано кошти  одноденного заробітку колективу міської ради (36235,00 грн.). Придбано засоби індивідуального захисту, що найбільш потрібні під час пандемії (маски захисні, рукавички та бахіли) і передано працівникам комунальних підприємств „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ та  комунального підприємства „Пирятинська центральна районна лікарня“,  Пирятинської підстанції екстреної медичної допомоги та Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). 

 

Центром надання адміністративних послуг оформлено 233 ID-карток та 327 закордонних паспортів. З 01.04.2020 по 26.05.2020 Центром надання адміністративних послуг надано 2680 послуг.

 

      Сприяння розвитку бізнесу та особистим селянським господарствам

Проведена зустріч міського голови з аграріями, представниками соціальних закладів щодо участі у Програмі розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини (Солдатова І.В., Йощенко Ю.М.).

З метою підтримки жіночого підприємництва проведено дві зустрічі міського голови Олексія Рябоконя з жінками-підприємницями, під час яких детально розглянуто умови участі в грантової програмі USAID „Конкурентоспроможна економіка“ та спільного проєкту Фундації Кока-Кола та Олени Пінчук „Я зможу!“. На даний час місцевими підприємницями підготовлено та направлено дві заявки

Виготовлено та розміщено соціальну рекламу „Купуй Пирятинське!“.

 

          Реалізація повноважень у сфері регуляторної політики

Проведено 1 засідання Ради підприємців при виконкомі   Пирятинської міської ради з питань розгляду проєктів Рішень про місцеві податки і збори на 2021 рік (Зубко Л.М. - 13.04.2020).

 

Інформування споживачів про роздрібні ціни

Проведено моніторинг роздрібних цін на продовольчі групи товарів та на нафтопродукти в квітні - травні 2020  року.                                                

Повноваження у сфері праці

Продовжена робота інспектора праці щодо дотримання законодавства про працю в частині офіційного оформлення трудових відносин з 26 суб’єктами господарювання (Йощенко Ю.М.)

Участь в грантах

Подано 10 заявок на залучення додаткових коштів з різних джерел для участі в конкурсних та грантових програмах державного та міжнародного рівнів на загальну суму 855,75 тис.грн.

Триває голосування за проєкти екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2020 року серед яких є 3 проєкти від нашої громади:

1) „Сміття сортуй – Пирятинське довкілля рятуй. Придбання пресу для вторинної сировини – перший крок до роздільного збору відходів“;

2) „Технічне переоснащення водорозбірної колонки із облаштуванням бювету по вул. Єлени в м. Пирятин Полтавської області“;

3) „Сучасні технології на службі Пирятинської громади“.

 

За результатами раніше поданих заявок перемогу здобули:

Придбання шкільного автобусу для школи №4 (1850,0 тис.грн.);

Придбання обладнання для харчоблоків Пирятинського ліцею та школи №6 (393,6 тис.грн.);

На завершення реконструкції полігону твердих побутових відходів для міста Пирятин з Фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області виділено 1533,73 тис.грн.

Громада відібрана для участі в екологічному проєкті ПРООН „Не пали – компостуй!“.

 

Контроль за діяльністю ЖКГ:

Звіти керівників комунальних підприємств про фінансово-господарську діяльність за І квартал 2020 року розглянуто на засіданні виконкому міської ради.(27.05.2020)

 

Відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виготовлено 2 робочих проєкти по об’єктах:

1) капітальний ремонт Пирятинського краєзнавчого музею;

2) реконструкція мережі водовідведення районного будинку культури.

Проведено поточний ремонт асфальтового покриття 15 вулиць, 2 зупинок, 6 тротуарів на загальну суму 3,3 млн.грн.

Проведено обстеження 27 будинковолодінь із числа занедбаного житлового фонду міста

Проведено  дві комісії з безпеки дорожнього руху при виконкомі міської ради.

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено:

15 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян;

комісію по огляду зелених насаджень, які підлягають видаленню.

Проводяться заходи по озелененню  та благоустрою міста: закуплені та висаджені саджанці квітів на облаштованих клумбах.

Оголошено конкурс з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“.

До відзначення міжнародного дня біорізноманіття спільно з НПП „Пирятинський“ проведено обстеження прибережної зони річки Удай в районі сіл Заріччя та Голоборька.

Вжито заходи  спільно з  КП „Каштан“ по  ліквідації стихійного сміттєзвалища поблизу вулиць Садова та Шевченка.

Працівниками центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді надані послуги 32 отримувачам послуг центру, зокрема допомога б/у одягом та консультації. Здійснено виїзд ,,Мобільної бригади“ та проведена відповідна робота в 5 сім?ях, в яких, за інформацією райвідділу поліції, зафіксовані факти домашнього насильства.

У     рамках   реалізації Програми підтримки сімей, дітей та молоді 14 жінок отримали     матеріальну    допомогу   в   розмірі   1500,00 грн. на загальну суму 21000,00 грн.

Пирятинська міська рада долучилася до акції, організованої Міністерством соціальної політики України спільно з Національною мережею продуктових магазинів АТБ. Забезпечили доставку 252 продуктових наборів не захищених верст населення та літнім людям, що обслуговуються у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру з надання соціальних послуг, а саме: громадян віком понад 80 років з числа одиноких, громадяни віком понад 80 років з числа одиноко проживаючих, громадяни похилого віку, які потребують догляду та особи з інвалідністю І групи.

14  громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади надано одноразову матеріальну допомогу.  

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям міста, які не досягли пенсійного віку - 1 заявнику на загальну суму 1000,00 грн.

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому міської ради  обстежено умови проживання: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням) – 7 дітей;  дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 28 дітей.   Також проведено     дві   індивідуальні бесіди з дітьми, які перебувають на внутрішкільних обліках, як такі, що постійно порушують поведінку тощо.   

Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів:

засідання атестаційної комісії ІІ рівня в режимі on-line на платформі ZOOM. Атестовано 36 педагогічних працівників.

наради для керівників закладів загальної середньої освіти в режимі on-line з питань організованого завершення навчального року та роботи закладів загальної середньої, дошкільної та освіти під час карантину.

організаційні заходи щодо підготовки закладів загальної середньої освіти, які визначено пунктами тестування ЗНО до пробного тестування та основної сесії ЗНО.

Цьогоріч у м. Пирятин будуть працювати 2 пункти ЗНО (Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6).  

Проведено засідання Штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей Пирятинської ОТГ.

Проведено робочу нараду з керівниками ЗДО щодо відновлення роботи дошкільних закладів освіти.

25.05.2020 відбулося свято Останнього дзвоника у закладах загальної середньої освіти, освітній процес у школах закінчено дистанційно.

Відділом культури і туризму міської ради у звітному періоді робота була спрямована на розширення  культурно-мистецьких зв’язків у громаді та надання якісних культурних послуг.

У дистанційному режимі для відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом, Дня Європи в Україні, Дня вишиванки були зроблені аудіозаписи із залученням громади міста, керівників ОТГ, учнівської молоді. Аудіозапис Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом було увімкнено в різних мікрорайонах Пирятинської ОТГ

Пирятинська публічна бібліотека,  Пирятинський краєзнавчий музей, Пирятинський культурно-громадський центр, сільські клуби і бібліотеки організовували та висвітлювали на сторінці в Фейсбуці виставки книг, презентували нові надходження бібліотечного фонду, організували створено комедійний відеопроект „Ївга Триндичиха“, ряд відеоекскурсій, майстер-класів і міні-виставок.

 

 За сприяння міської ради та фінансування видано книги „Збірка творів для дітей молодшого шкільного віку“ Миколи Сенчила  та „Пирятинщина в голодні повоєнні роки ХХ століття“ - Олександра Рудковського.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua