Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 травня 2020 року 09:43

Публічні закупівлі будуть здійснюватися за новими правилами

Нову редакцію Закону України  „Про публічні закупівлі“ введено в дію з 19 квітня 2020 року. З цього приводу заступник міського голови з питань виконавчого комітету Людмила Безушко та провідний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності Олег Базар  14 та 15 травня прослухали online-курс щодо публічних закупівель за новими правилами. Нова редакція Закону України вводить низку концептуальних змін щодо здійснення публічних закупівель, а саме: спрощені закупівлі, визначення аномально низької ціни, можливість виправлення невідповідності в інформації, зміни  в критеріях оцінки, значно розширено перелік порушень, а також збільшено суму штрафів за такі порушення.

Оновлені строки публікації звітів щодо укладеного договору - протягом трьох робочих днів з дня укладення договору про закупівлю, звіт про виконання договору публікується протягом 20 робочих днів з дня закінчення строку дії договору, або його виконання сторонами, або його розірвання. У Законі України додано зобов’язання публікувати не тільки договір, а й всі додатки до нього. Повідомлення про внесення змін до договору оприлюднюються протягом трьох робочих днів з дня внесення змін.

Спрощені закупівлі проводяться, якщо вартість предмета закупівлі становить від 50,0 тис.грн. до 200,0 тис грн. Якщо вартість послуги - до 50,0 тис.грн., то замовник має право обирати спосіб закупівлі самостійно. Це може бути допорогова закупівля, закупівля через Prozorro Market, або ж публікація звіту про договір закупівлі.

Ці та інші зміни нового Закону України „Про публічні закупівлі“здійснюватимуться при закупівлі товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб Пирятинської громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua