Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 травня 2020 року 11:09

Чи створені безпечні умови на Пирятинському ринку?

За ініціативи міського голови Олексія Рябоконя спільно з комісією з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради відбулася зустріч з фізичними особами-підприємцями, які здійснюють діяльність на території Пирятинського ринку. У заході взяли участь начальник Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Юрій Шніт, директор підприємства РССТ „Пирятинський ринок“ Ярослав Нестеренко, керівник Пирятинської спілки споживчих товариств Василь Гордієнко, представники поліції та ДСНС, працівники виконкому міської ради.

Перевіряли виконання вимог головного санітарного лікаря та комісії з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради, а саме заборони лоткової торгівлі на території Пирятинського ринку. В ході огляду ринку підприємцям надано відповідні роз’яснення та рекомендації.

Крім цього, наприкінці зустрічі було обговорено питання щодо  реконструкції м’ясного павільйону, адже його приміщення потребує оновленого сучасного вигляду як зовні, так і всередині. Необхідно відокремити торгівельні місця у павільйоні для торгівлі  м’ясною продукцією (свинина, гов’ядина) та продукцією власного виробництва (м'ясо птиці). Для зручності  та безпечності як покупців, так  і продавців - оновити дизайн торгівельних рядів, встановити кондиціонери та холодильні камери, облаштувати водопостачання та водовідведення. 

Крім цього, міський голова порушив питання  щодо облаштування  пішохідної доріжки вздовж павільйону для безпеки руху покупців та звернув увагу на впорядкування хаотичного розміщення транспортних засобів біля ринку.

„Реконструкція м’ясного павільйону потребує значних коштів. Тому сьогодні наше завдання - спільно розглянути можливість залучення  коштів з міжнародних проєктів, грантових програм чи  інвесторів.  В найближчий час зібрати всі пропозиції і обговорити подальші кроки в цьому напрямку. А зараз ми повинні забезпечити режим торгівлі з дотриманням умов карантину, адже це безпека і продавців, і покупців“, - зазначив міський голова.

За підсумками роботи комісії Олексій Рябоконь дав ряд доручень спеціалістам виконкому міської ради та рекомендував адміністрації  ринку постійно проводити роз’яснювальну роботу з  фізичними особами-громадянами та суб’єктами підприємницької діяльності щодо дотримання  протиепідемічних заходів, особливо в період карантину.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua