Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 травня 2020 року 18:40

Сесії міської ради рекомендовано внести зміни до Програм у сфері освіти та соцзахисту населення

18 травня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я. Депутати розглянули 9 питань порядку денного. Сесії міської ради рекомендовано внести зміни та доповнення до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2020 рік, а саме доповнити її зміст підпунктом про надання одноразової матеріальної допомоги на поліпшення житлових умов (поточний ремонт жилих будинків і квартир та капітальний ремонт власних жилих будинків) сім?ям загиблих учасників антитерористичної операції. Відповідно до Програми для надання такої допомоги планується виділення коштів з місцевого бюджету двом сім’ям загиблих військовослужбовців ( по 60 тис. грн. кожній сім’ї).

Також рекомендовано внести зміни до Програми „ Опікуємося освітою‘‘ на 2020 рік. Це обумовлено тим, що відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України збільшено відсоток співфінансування з державного бюджету на придбання шкільного автобуса для Пирятинської загальноосвітньої школи I-III ст. №4 на суму понад 250 тис. грн. Вивільнені кошти бюджету міської ОТГ пропонується спрямувати на державну реєстрацію транспортного засобу, технічне оснащення перед введенням в експлуатацію, страхові витрати.

Сесії міської ради рекомендовано внести зміни до попередніх рішень щодо забезпечення харчуванням вихованців закладів дошкільної освіти та учнів шкіл. Відповідно до змін у чинному законодавстві доповнено перелік дітей, які забезпечуються безкоштовним харчуванням. Крім визначених раніше, безкоштовно отримуватимуть гаряче харчування діти, що мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, та діти із числа внутрішньо переміщених осіб.

У зв’язку з набуттям чинності ЗУ „ Про повну загальну середню освіту‘‘ комісія рекомендувала продовжити строк дії строкового договору з директором ЗОШ I-III ст. №4 Л.Г.Шкурупій, утворити Піклувальну раду Пирятинського ліцею та затвердити Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Пирятинської міської ради.

Крім цього, рекомендовано затвердити Програми розвитку туризму в Пирятинській ОТГ та збереження культурної спадщини на 2020 рік, які передбачають виділення коштів з місцевого бюджету по 30 тис. грн.  Впровадження цих Програм дасть змогу розвити нові види туризму в громаді, опанувати нові навички ведення бізнесу для зацікавлених підприємців, залучити більшу кількість туристів до Пирятинської громади, підвищити імідж Пирятинської ОТГ у державі та  покращити економічне становище громади. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua