Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 травня 2020 року 14:52

Пирогова Левада - вічний спомин і біль

18 травня увійшов у життя Пирятинської та Гребінківської громад, як День скорботи, адже 18 травня вшановують пам’ять розстріляних земляків у 1942 році. 

У братській могилі лежать чоловіки, жінки і діти, українці, євреї та цигани. Пирогова Левада – це жива незагоєна рана в душах людей, чиї рідні знайшли тут вічний спочинок.

Сюди приїжджають поодинці і цілими родинами. Тому й сьогодні в урочищі Пирогова Левада було людно. За участю міського голови Олексія Рябоконя, представників міської ради та рідних невинно убієнних земляків відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків. Вшанували мирних жителів – жертв фашистського геноциду під час окупації  хвилиною мовчання. В знак вічної шани і невимовної скорботи поклали до підніжжя обеліску лампадки та іграшки.

Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не були жертвами, катами або байдужими спостерігачами, - зауважив міський голова Олексій Рябоконь, подякував всім присутнім, що не забувають та шанують пам’ять розстріляних земляків. Цього дня вшанувати пам’ть невинно убієнних рідних приїхали родина Ілляшенків з Олександрівки та голова єврейської громади Марія Шевченко. Спогадами своїх сімей, про ті жахливі події, поділилися рідні і близькі замордованих мирних жителів: Віра Бих та Валентина Димова, схилили голови у молитві. Панахиду відправив настоятель Свято-Успенської церкви отець Іоан.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua