Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 травня 2020 року 10:55

З Днем Європи, Пирятине мій!

З 2003 року відповідно Указу Пезидента України № 339 від 19.04.2003 р. „Про День Європи‘‘ щорічно кожної третьої суботи травня в Україні відзначають День Європи. Це єдина країна не член ЄС, в якій на державному рівні відзначають цей день.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях та інтересах. Це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій Європи. Завдяки увазі, яку приділяють до цього дня в Україні, формується позитивна громадська думка про євроінтеграційний курс України, пізнаються нові європейські цінності та традиції, які щороку охоплюють все більше коло громадськості. Крім цього, залучається населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС, а серед молоді популяризується загальне європейське культурне надбання.

Без масових святкувань цієї весни минули Великодні та травневі свята, тож День Європи не виключення. Цьогоріч святкування Дня Європи в Пирятинській ОТГ відрізняється від попередніх. Це пов’язано із карантинними заходами.   

Але завдяки зусиллям працівників відділу культури і туризму та відділу освіти, молоді і спорту Пирятинської міської ради організовано онлайн вікторини, пізнавальні уроки для школярів та заняття для дошкільнят у дистанційній формі, різноманітні онлайн виставки, віртуальні подорожі, розповіді та ігри для малечі, флеш-моби.

А головною вулицею міста сьогодні прозвучав вітально-інформаційний аудіозапис „В унісон з Європою“ для створення святкового настрою жителям та гостям Пирятинської ОТГ. Біля Пирятинської міської ради проведено захід „З Днем Європи, Пирятине мій!“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua