Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 травня 2020 року 00:00

День Європи. Як це відбувалося...

21 травня 2016 року вперше Пирятинська міська об’єднана територіальна громада урочисто відзначила День Європи. Свідченням поваги до Євросоюзу було партнерство з м. Лєжайськ (Польща) у 2012 році: реалізація польсько-українських проєктів, обмін делегаціями. А 3 грудня 2013 року у буремні дні Євромайдану на загальних зборах колективу Пирятинської міської ради було прийнято рішення розмістити на флагштоці перед будівлею міської ради, поряд з державним прапором України – прапор Європейського Союзу, таким чином підтримавши євроінтеграцію в Україні. А далі продовжилася робота в міжнародних проєктах та програмах, спрямованих на підтримку децентралізації та розвиток сучасної громади.

З нагоди Дня Європи за ініціативи депутата міської ради Олександра Горбачова в Пирятині започатковані масові спортивні змагання  „Пирятинська  миля‘‘. Вже як 3 роки легкоатлетичний забіг є доброю традицією для пирятинців, в якій із задоволенням беруть участь не тільки школярі, а й їхні батьки, вчителі та представники Пирятинської міської ради.

У навчальних закладах протягом тижня Європи проходять різноманітні заходи: конкурси малюнків, вікторини, квести та тематичні уроки.

Вечори відпочинку, насичені концертними програмами, флеш-мобами, атракціонами, майстер-класами та виставками, супроводжуються святковим настроєм жителів та гостей міста.

Цього року карантин вніс свої корективи щодо відзначення Дня Європи, адже очікувався приїзд партнерів Пирятинської міської ОТГ з Польщі, Білорусі, Болгарії, Латвії та їхня участь в урочистих заходах. Проте сподіваємося, що невдовзі запобіжні обмеження будуть зняті і ми зможемо зібратися великою європейською родиною.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua