Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 травня 2020 року 19:54

Коли відновлять роботу торгівельні комплекси на автостанції?

Уряд анонсує пом’якшення карантинних заходів з 11 травня. Аби пирятинські підприємці змогли вчасно та правильно підготуватися до відновлення своєї діяльності, відбулася робоча зустріч міського голови Олексія Рябоконя з суб’єктами господарювання (орендарями) та власниками торгівельних комплексів, павільйонів та кіосків у районі автостанції №1. У зустрічі взяли участь представники Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби та Пирятинського відділення поліції.

„Ситуація з поширенням нового коронавірусу на території Пирятинської ОТГ стабільна. І це заслуга всіх нас, адже ви з розумінням віднеслися до тимчасового припинення своєї діяльності. З послабленням карантину, ми повинні розпочати поступове відновлення роботи, але з суворим дотриманням вимог законодавства. Ваші торгові об’єкти повинні бути безпечні як для клієнтів, так і для суб’єктів господарювання“, - зазначив міський голова  Олексій Рябоконь.

Начальник Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби  Юрій Шніт наголосив, що на сьогодні на території області зареєстровано 34 агропродовольчі ринки, з яких розпочали працювати лише 7. Відповідними комісіями здійснюється їх перевірка.

Також проінформував присутніх про перелік санітарних вимог, які потрібно виконати щоб відкрити свої об’єкти. Зокрема - це обов’язкова реєстрація операторів ринку в Держпродспоживслужбі, торговий об’єкт повинен працювати „на виніс“, дотримання соціальної дистанції та санітарних норм у павільйонах і прилеглій до них території, масковий режим для відвідувачів, щоденний температурний скринінг, режим санітарного одягу (наявність у продавця захисної маски та окулярів, халата, рукавичок), кожні три години проводити дезінфекцію приміщення, заборона продажу продукції домашнього виготовлення, лише торгівля продуктами промислового виробництва та у запакованому вигляді. Дотримання цих вимог перевіряє Держпродспоживслужба і лише після цього надає дозвіл на відкриття об’єктів.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua