Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 травня 2020 року 16:17

Вивчаємо фінансові механізми підтримки аграріїв

7 травня у Клубі громадського діалогу відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя з аграріями, представниками соціальних закладів щодо участі у Програмі розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини.

У вступному слові міський голова зазначив, що стабільне функціонування суб’єктів господарювання різних форм власності в агросфері є фактором стабільності економіки громади в цілому.

„Ми розуміємо, що структура сільськогосподарського виробництва за останні роки зазнала значних змін: приватизація призвела до концентрації земельного фонду в руках агрохолдингів, а ринковій підхід – до поширення технологічного прогресу та скорочення працівників. У той же час більш дрібні виробники не витримують конкуренції, оскільки за відсутності фінансових ресурсів використовують застарілі технології в землеробстві і тваринництві, що не дає більшого прибутку працівникам і їх сім’ям. Тому, за моїм дорученням, управління економіки міської ради, постійно шукає гранти, програми для фінансової підтримки сільськогосподарських товариств, фермерів, особистих селянських господарств“, - наголосив Олексій Рябоконь.

Однією з таких можливостей є Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини, в якій за рахунок обласного бюджету надається широкий спектр допомог за напрямками: тваринництво, рибництво, садівництво, ягідництво, бджільництво, технічне переоснащення тощо. З умовами участі в програмі ознайомила начальник управління економіки Ірина Солдатова.

 Враховуючи, що сімейне фермерське господарство включено до переліку учасників багатьох напрямів програми, доцільно розвивати цю форму господарської діяльності в населених пунктах нашої громади. Про заохочення, передбачені законодавством для сімейних ферм розповіла головний спеціаліст – інспектор з праці управління економіки виконкому міської ради Юлія Йощенко. Зокрема, вона зазначила, що їм надається підприємницький статус, можливість легального продажу продукції, пільговий порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, і, відповідно, право на пенсію.

Враховуючи, що в заході також взяли участь представники освіти: начальник відділу освіти, молоді та спорту Сергій Зуєв та представники опорних шкіл, окремо обговорилось питання участі в програмі для отримання фінансової допомоги у сфері розвитку садівництва, яка надається саме соціальним закладам Полтавської області.  

По завершенню зустрічі домовились продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання та населення Пирятинської міської ОТГ щодо участі в Програмі розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини.    

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua