Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 травня 2020 року 18:17

Не всі суб’єкти господарювання дотримуються карантину

З метою запобігання поширенню на території Пирятинської міської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, обов’язок кожного громадянина та суб’єкта господарювання забезпечити виконання карантинних заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211.

Але, як з’ясувалося, не всі господарюючі суб’єкти дотримуються встановлених обмежень під час карантину.  

6 травня, не реагуючи на встановлену заборону роботи закладів торгівлі, кав’ярень всіх типів на території громади, підприємець з міста Прилуки порушила встановлені вимоги та здійснювала  продаж кавових напоїв на замовлення. Внаслідок чого створила прецедент, споживання кави покупцями на вулиці, що заборонено чинним законодавством, невдоволення серед місцевих підприємців, об’єкти яких зачинені на період карантину.

Для встановлення факту порушень до кав’ярні були викликані представники поліції, керівник Держпродспоживслужби в Пирятинському районі, а також представники комісії з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення виконкому Пирятинської міської ради.

Суб’єкту господарювання було вказано на порушення щодо роботи кав’ярні при відкритих вхідних дверях. Надано чіткі роз’яснення щодо роботи закладів у закритому режимі із адресною доставкою замовлень за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на період карантину.

Нагадуємо, Кабінет Міністрів України продовжив карантин до 22 травня.

У період карантину варто уникати місць масового скупчення людей.  Варто зменшити й кількість непотрібних контактів. До послаблення  карантинних заходів, не відкривати непродовольчі торговельні об’єкти та заклади ресторанного господарства, які не визначені Урядом.     

Зазначимо, що за порушення   правил карантину  статтею 44-3 КУпАП та статтею 325 КК України  передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua