Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 травня 2020 року 15:12

„Соціальна громада“ – наближення якісних адміністративних послуг до мешканців ОТГ

Важливе питання на сьогоднішній день - наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців об’єднаних територіальних громад та розширення застосування електронних сервісів. З метою забезпечення доступності та якості державних соціальних гарантій виконавчий комітет Пирятинської міської ради продовжує впроваджувати Програмний комплекс „Інтегрована інформаційна система „Соціальна громада“, який передбачає надання адміністративних послуг соціального характеру за допомогою електронного документообігу між ОТГ та управлінням соціального захисту райдержадміністрації. 4 травня міським головою Олексієм Рябоконем проведено нараду за участю керівництва виконавчого комітету міської ради та управління соцзахисту з метою як найшвидшого впорвадження Програмного комплексу в дію.

Міський голова Олексій Рябоконь зауважив: „Надання послуг соціального характеру через ЦНАП має велике позитивне значення для громади, адже максимально задовольняє потреби жителів Пирятинської ОТГ, дозволяє швидко та якісно отримати необхідні послуги, та до всього – це один із кроків впровадження муніципалітетом електронних послуг“.

В ході обговорення були напрацьовані шляхи взаємодії між ЦНАП та управлінням соціального захисту, кроки зі збільшення кількості послуг цієї категорії. Розглянуто питання навчання адміністраторів ЦНАП щодо нюансів прийняття документів різних видів послуг. Володимир Гудзь, начальник управління соцзахисту зазначив, що така модель дозволяє провести усі формальності подачі заяви,  зокрема, на призначення державних соціальних допомог чи субсидій, без відвідування районного управління соціального захисту. 

Додатково інформуємо, що завдяки „Соціальній громаді“ створюється електронна справа заявника, та не пізніше ніж наступного робочого дня після реєстрації заяви засобами електронного зв’язку через інформаційні системи надсилається до органів соціального захисту населення. Зазначимо, що електронні документи, які надходять від ЦНАПу опрацьовуються управлінням у термін, не пізніше трьох днів.  Крім цього, адміністратор ЦНАП самостійно заповнює в електронній формі заяву та декларацію, що дозволяє уникнути помилок при заповненні документів заявником. Це значно спрощує процес звернення за призначенням державних соціальних допомог та скорочує терміни їх призначення.

Тож чекаємо всіх, хто має наміри оформляти субсидії чи пільги у ЦНАП виконкому міської ради. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua