Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 травня 2020 року 22:23

Роботу Пирятинського ринку буде відновлено

Одним із найактуальніших питань, яке в останні дні турбує жителів нашого міста як підприємців, так і простих людей, і обговорюється в соціальних мережах, - це відкриття ринку в Пирятині. Це питання турбує і міську владу. Саме тому сьогодні міський голова Олексій Рябоконь разом з представниками Держпродспоживслужби провів огляд на готовність до відкриття приміщення м’ясного павільйону Пирятинського ринку, яке заплановане на завтра, 05 травня. „Прерогатива роботи ринків: готовність і можливість відновити свою діяльність покладена виключно на керівництво ринку під контролем Держпродспоживслужби“, - наголосив міський голова.

Робочою групою було перевірено готовність  м’ясного павільйону до відкриття та дотримання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14. До цього часу в павільйоні необхідно було встановити захисні екрани біля кожного торгового місця, забезпечити постійну вентиляцію приміщення та розмістити інформацію щодо дотримання санітарно-гігієнічних правил, як для покупців, так і продавців.  Керівник Держпподспоживслужби в Пирятинському районі Юрій Шніт наголосив, що споживач, аби потрапити до торгівельного приміщення повинен бути в захисній масці та пройти скринінг температури тіла, яка не повинна перевищувати 37 градусів, обробити руки дезінфікуючими засобами та за бажанням одягнути одноразові рукавиці, які будуть знаходитися при вході в павільйон. В свою чергу, продавці повинні забезпечити кожні три години обробку контактних поверхонь робочих місць. Продавці повинні бути одягнені у санітарний одяг, маску, рукавиці, окуляри або захисний щиток. Контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних правил здійснюватиме адміністрація ринку та інспектори Держпродспоживслужби. Директор підприємства РССТ „Пирятинський ринок“ Ярослав Нестеренко зазначив, що вимоги законодавства щодо роботи ринку в період карантину будуть виконані, а орендна плата за торгівельне місце підніматися не буде.

 „Ми хочемо, щоб якомога більше людей мали можливість заробляти собі на життя, створюючи здорову конкуренцію, тим самим впливаючи на ціну продуктів харчування та  їх якість. Але з іншого боку є запобіжні заходи і карантинні вимоги, яких суб’єкти господарювання під час торгівлі зобов’язані дотримуватись“, - зазначив Олексій Рябоконь. Тому, відкриття Пирятинського ринку буде проходити в три етапи, як було визначено на останньому засіданні комісії ТЕБ і НС Пирятинської міської ради. А отже,  05 травня о 7:00 відкриється м’ясний павільйон для торгівлі продукцією власного виробництва та здійснення підприємницької діяльності суб’єктами, які мають відокремлені торгівельні місця у павільйоні. Міський голова додав: „Якщо проходження цього етапу відбудеться без порушень законодавства та карантинних заходів, тоді буде можливість переходити до наступного -  торгівлі з малих архітектурних форм на території ринку -  з 12 травня“.

Забронювати місце для торгівлі м’ясо-молочними продуктами та овочами можна попередньо, звернувшись до адміністрації ринку, аби бути спокійними у можливості реалізації товару. Зазначимо, що м’ясний павільйон буде працювати щодня з 7:00 до 15:00, крім понеділка.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua