Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 лютого 2020 року 15:26

Участь жінок-підприємниць у грантових проєктах

26 лютого у центрі надання адміністративних послуг відбулось засідання Ради підприємців при виконкомі міської ради за участю жінок-підприємниць. Відкрив захід міський голова Олексій Рябоконь, який проінформував, що завдяки ініціативі ЄС „Мери за економічне зростання“, муніципалітет розробив План місцевого економічного розвитку і планомірно виконує цілу низьку заходів, спрямованих на покращення умов ведення бізнесу. Одним з найгостріших питань, що перешкоджають реалізації бізнес-проєктів, є ускладнений доступ до фінансування. Тому виконкомом міської ради у минулому році започатковано проведення конкурсу „Розвиваю бізнес у своїй громаді“, за його результатами 3 жінки-підприємниці отримали міні-гранти на загальну суму 100,0 тис.грн. з бюджету міської ОТГ. Але ми розуміємо, що  реальна потреба у фінансах є набагато більшою. Тому, співпраця з міжнародними фінансовими установами та грантодавцями є одним із способів залучити додаткові кошти в розвиток місцевого бізнесу.

Далі переможці конкурсу „Розвиваю бізнес у своїй громаді“  директорка ресторану „Удай“ Галина Сабірова та ФОП Галина Горбачова поділились досвідом написання бізнес-проєктів, використання грантів, які надійшли від міської ради, та їх освоєння.

Одним з основних питань, яке цікавило більшість з присутніх жінок, була можливість продовження зазначеного конкурсу і у 2020 році. За словами Олексія Петровича виконком міської ради у найближчий час буде ініціювати перед депутатами виділення коштів на зазначені цілі.

За ініціативою міського голови жінкам-підприємницям запропоновано також взяти участь у проєкті USAID „Конкурентоспроможна економіка“. З умовами участі в цьому проєкті ознайомила начальник управління економіки Ірина Солдатова.  Проєкт спрямований на сприяння та посилення участі жінок у бізнесі, тому грантоотримувачками можуть стати лише жінки, які є власниками 51% і вище від частки у бізнесі. Максимальна сума гранту - 300 тис.грн., при умові співфінансування не менш ніж 25%. Заявки можна подати упродовж трьох етапів: у березні, травні та липні 2020 року. Щодо умов участі в проєкті пропонуємо звертатися в управління економіки за телефоном 066-5266684.

Захід проведено у теплій, дружній атмосфері, що дало можливість обмінятися думками, ідеями щодо розвитку власної справи, поділитися досвідом участі у грантових проєктах. Жінки-підприємниці висловили пропозицію щодо створення в громаді майданчику для таких зустрічей.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua