Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 лютого 2020 року 16:45

Підбито підсумки роботи комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за 2019 рік

25 лютого відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, у якому взяли участь представники контролюючих органів, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради, на якому було підбито підсумки роботи комісії за 2019 рік. Головний спеціаліст – інспектор праці Юлія Йощенко зазначила, що у 2019 році було проведено 13 засідань, з них 6 виїзних (рейдові виходи). Обстежено 93 суб?єкта господарської діяльності, у добровільному порядку з підтвердними документами легалізовано 24 особи.

У результаті масштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи охоплено 175 суб’єктів господарювання - це заклади громадського харчування, магазини, павільйони, кіоски, які працюють на території Пирятинської ОТГ. Для здійснення моніторингу за виконанням рекомендацій, наданих під час відвідування, складена інформаційна база таких підприємств. Оціночно після роз’яснювальної роботи суб’єкти господарювання офіційно працевлаштували близько 90 осіб. Для легалізації послуг з перевезення пасажирів на таксі було направлено запити для реагування в межах повноважень, а саме: до Управління Укртрансбезпеки у Полтавській області, до Пирятинського відділення ГУНП в Полтавській області, а також до Головного управління ДПС у Полтавській обл.

Постійно проводиться моніторинг дотримання законодавства про працю серед роботодавців громади шляхом обміну інформацією з Державною податковою службою та Пенсійним фондом України.

На засіданні комісії було відмічено, що Пирятинська міська ОТГ, одна з найперших в області розпочала працювати у напрямку легалізації праці неоформлених працівників та їх соціального захисту, попередження роботодавців про наслідки незадекларованої зайнятості.

Далі було озвучено результати виконання доручення  Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення, організації харчування та щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. З 23 січня по 31 січня була проведена масштабна інформаційно-роз’яснювальна робота, обстежено 90 суб’єктів господарювання. За результатами доручення офіційно працевлаштовано 69 найманих працівників та 24 особи зареєстрували господарську діяльність.

Голова комісії Ігор Шикеринець  подякував членам комісії за співпрацю і наголосив, що комісія і надалі буде працювати над виявленням незадекларованої праці.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua