Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 лютого 2020 року 08:28

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (21.01.2020 – 25.02.2020)

Відбулося  6 засідань постійних комісій. Відбулося 3 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 38 рішень. Членами виконкому заслухано Звіт про роботу виконавчих органів у 2019 році.

Проведено День міської ради в Калиномостівському  старостаті, виїзний прийом громадян та 2 особисті прийоми в ЦНАПі.

Взято участь у ряді заходів, які стосувалися об’єднання територіальних громад та розгляду проблемних питань під час їх формування:

засідання Полтавського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування „Асоціація об’єднаних територіальних громад“ (Рябоконь О.П.)

нарада щодо розгляду існуючих суперечностей в процесі формування ОТГ та розробки узгоджених рекомендацій щодо їх вирішення (Рябоконь О.П.)

засідання дорадчої комісії під головуванням голови Полтавської ОДА щодо розгляду проблемних питань під час формування громад Пирятинського району (Шикеринець І.С., Кочур Л.В.)

Загальні збори Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України (Шикеринець І.С.)

Проведено конкурсний відбір на посади керівників комунальних підприємств: „Готель „Пирятин“, „Каштан“, „Пирятинський міський водоканал“. За результатами якого визначено переможця конкурсу по міському водоканалу - Курочку Олександра Степановича. По КП „Каштан“ та „Готель „Пирятин“ готуються матеріали для повторного оголошення конкурсу.

У рамках реалізації програми Ради Європи розпочалася робота щодо розроблення Кодексу етики депутатів Пирятинської міської ради.

Пирятинською міською радою розпочато реалізацію нового соціального проєкту MLS group ,,Громада спільних дій“ щодо вивчення громадської думки з різних проблемних питань життєдіяльності громади. Проведено перше анкетування, опитано 374 респонденти.

У рамках співпраці Програми „U-LEAD з Європою“ та продовження реалізації проекту по модернізації ЦНАП міським головою, керуючою справами виконкому міської ради та керівником ЦНАП взято участь в конференції „Наближаючи послуги“, присвяченій середньостроковим результатам напряму з покращення якості надання адміністративних послуг.

У рамках проєкту ЄС/ПРООН „Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень“ (HOUSES) для голів ОСББ та представників ініціативних груп багатоквартирних будинків проведено тренінг з питань управління багатоквартирним будинком.

У рамках проєкту „Просування сталих енергетичних рішень у громадах (приклади з практики)“ команда Пирятинської ОТГ (у складі:  Дмитра Шаповала, депутат міської ради, Віктора Коваля, представник  громадської організації „МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ЕКОЛОГІЧНОГО ЗАХИСТУ ДОВКІЛЛЯ“ в Полтавській області та Руслана Бикова, представник муніципалітету) як громада-переможець першого етапу конкурсу взяла участь у навчальній поїздці до Закарпатської області.

З метою виявлення зауважень   та пропозицій від громадськості до планової діяльності видобування підземних питних вод з Пирятинської ділянки для забезпечення населення міста Пирятин водою питної якості проведено громадські слухання, організатором яких був Департамент екології та природних ресурсів Полтавської ОДА. На заході представлено звіт з оцінки впливу на довкілля.

Проведено робочу групу за участю керівництва міської та районної рад, голів постійних комісій міської ради, директора комунального підприємства „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради щодо надання якісних медичних послуг жителям Пирятинської міської ОТГ та подальше функціонування центру первинної медико-санітарної допомоги.

Відбулася робоча зустріч міського голови з координаторами Центру допомоги учасникам антитерористичної операції (Сергій Ящук, Олег Солонський, Юрій Охріменко) з питань: забезпечення земельними ділянками, лікування в стаціонарних відділеннях та протезування учасників антитерористичної операції.  За результатами обговорення напрацьовано зміни до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2020 рік.  

Представниками міської ради взято участь:

у зустрічі з Міністром соціальної політики України Соколовською Ю.С., Уповноваженим Президента України з прав дитини Кулебою М.М., іноземними експертами Міжнародного благодійного фонду Lumos на тему впровадження реформи DI (Шикеринець І.С., Грицай І.І.);

у засіданні круглого столу „Фінансова спроможність ЦНАП та розміри адміністративного збору з надання адміністративних послуг“, організованого Програмою „U-LEAD з Європою“ (Кочур Л.В., Коваль Л.П.)

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради підвищували кваліфікацію, брали участь у форумах, семінарах і тренінгах, навчальних візитах:

участь у тренінгу „Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклади з практики)“ , організованого проектом DESPRO  (Биков Р.В.)

участь у практичному семінарі „Підвищення управлінсько-організаційного потенціалу комунальних підприємств водопровідно-каналізаційного господарства: актуальні питання ведення бухгалтерського обліку та проведення технічної інвентаризації активів із використанням програмного забезпечення „GIS“, організованого проектом DESPRO                            (Тарасовський І.М., Порва О.В.)

участь в практичному семінарі-тренінзі з особливостей використання системи „Прозорро. Продажі“ (Кошова Є.О.)

участь у спеціальній короткостроковій програмі підвищення кваліфікації „Децентралізація фінансової системи. Зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування“, організованій  Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (Цюра І.О., Шевченко М.В., Базар Р.О.)

 участі у першій сесії спеціальної професійної програми „Економічний розвиток територій: проблеми, виклики, перспективи“, організованій  Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації (Комаренко В.Д.)

Центром надання адміністративних послуг оформлено 86 ID-карток та 144 закордонних паспортів. В рамках Програми „U-LEAD з Європою“ Шведська організація NIRAS розпочато надання фізичної підтримки модернізації ЦНАП – надано таблички на відділені робочі місця ЦНАП. З березня планується поставка меблів та обладнання для сільських громад-партнерів по проекту ММС з надання адміністративних послуг. 

Відділом державної реєстрації: опрацьовано 21 заяву  у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

81 заяву - у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано.

У рамках виконання Плану соціально-економічного розвитку на 2020 рік розглянуто 12 аплікаційних форм щодо ініціювання  місцевих (регіональних) програм.

З метою більш детального аналізу потреб галузі охорони здоров?я та фінансових можливостей міської ради щодо їх вирішення проведено 2 оперативно-розпорядчих наради у заступника міського голови.

 З метою сприяння розвитку бізнесу та особистих селянських господарств проведено виїзне обстеження інвестиційно-активних підприємств на території Калиновомостівського  та Олександрівського старостатів. Відвідано новий цех з виробництва грибів ПП „Калиновомостівське“ (директор Анатолій Зубенко), Комплексний центр обслуговування вантажних автомобілів (директор Анатолій Рикун).

Управлінням економіки сформовано орієнтовну базу інвестиційних об?єктів.

У сфері регуляторної політики на вебпортпалі Єдиного державного реєстру регуляторних актів оприлюднено  4 рішення міської ради.

Підготовлено повторне відстеження результативності дій 5 регуляторних актів по місцевим податкам і зборам.

З метою здійснення контролю за діяльністю комунальних підприємств та забезпечення їх ефективної роботи членами виконкому заслухано звіти про виконання фінансових планів за 2019 рік Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд, „Готель „Пирятин“ та „Райдуга“.

З метою внутрішнього контролю та недопущення завищення витрат бюджетних коштів  проведено економічний аналіз калькуляцій з надання послуг з благоустрою населених пунктів, що надаються КП„Каштан“ (рішенням виконкому затверджено 79 калькуляцій).

 Проведено 2 засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги.

З метою підвищення ефективності використання комунального майна, на підставі затверджених рішенням виконкому калькуляцій підготовлено розрахунки витрат на проведення заходів у  Пирятинському культурно-громадському центрі 4 заявникам.

У рамках реалізація повноважень у сфері праці:

проведено 1 засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення (виїзне);

на виконання доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука  обстежено 90 суб?єктів господарювання, складено 100 інформаційних карток з орієнтовною кількістю найманих працівників для інформування Управління Держпраці у Полтавській області та вжиття подальших заходів впливу. За підсумками компанії легалізовано в добровільному порядку  46 працівників;

спільно з головним державним інспектором Управління Держпраці у Полтавській області проведено 8 інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання.

Відділом містобудування, архітектури та ЖКГ ведуться роботи по проєктуванню водогонів в с. К.Міст та Замостище, добудові дитсадка „Пролісок“, та підключенню КГЦ до централізованої мережі водовідведення.

Відділом з земельних та екологічних питань проведено 9 виїзних засідань комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян.

Проведено комісію по обстеженню зелених насаджень, які підлягають видаленню. Видано 3 ордери на спиляння дерев.

Проведено 2 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на яких розглядалося питання щодо закриття закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради на карантин, у зв’язку з ускладненням епідситуації

Подано 5 заявок на участь в конкурсах і грантах:

  • на проект DESPRO щодо розроблення планів інформаційної подітики КП з використанням фірмового стилю та створення бізнес-планів;
  • у Всеукраїнському архітектурному конкурсі „Reset 2020 - Моя громада - потребує змін“ з проєктом „Реалізація бачення сучасного Пирятинського КГЦ у виготовленні попередньої проєктної документації з перепланування приміщень закладу“;
  • у конкурсі Благодійного Фонду „СОС Дитячі Містечка Україна з проєктом „Підтримка системи захисту дитини“;
  • у конкурсі Посольства Федеративної  Республіки Німеччина з двома проєктами:
  • „Забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти у інклюзивно – ресурсному центрі відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Полтавської області“ та „Створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у Пирятинському ліцеї Пирятинської міської ради Полтавської області“.

Проведено моніторинг за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування після 22.00 години. Під час проведення заходу дітей не виявлено.

Центром соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією ,,Учасників антитерористичної операції ,,Учасників бойових дій“  реалізовано 1 етап проекту громадського бюджету ,,Лазертаг – гра для справжніх патріотів“ та придбано 6 комплектів ігрового обладнання для національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів:

нараду для керівників закладів загальної середньої освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи основним питанням якої є підготовка до ЗНО; 

розпочато реєстрацію на основну сесію ЗНО-2020, станом на 21.02.2020 зареєстровано усіх випускників закладів загальної середньої освіти (139 учасників).

Проведено навчання педпрацівників закладів освіти міської ради з питань проведення ЗНО-2020 за участю фахівців Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА та Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського; апробовано тестові завдання  зовнішнього незалежного оцінювання із української мови, математики, хімії (профільний рівень), біології (профільний рівень), української літератури, географії за участю уповноважених представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Сформовано базу персоналу пунктів проведення пробного ЗНО-2020.

Проведено 1 засідання комісії по укомплектуванню закладів дошкільної освіти.

Відділом культури проведено ряд культурно-мистецьких заходів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua