Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 лютого 2020 року 10:34

Бюджетна комісія заслухала звіт про виконання Плану соціально-економічного розвитку та бюджету міської ОТГ за 2019 рік

21 лютого в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На розгляд комісії було винесено 30 питань порядку денного.

На початку засідання секретар міської ради Тетяна Чайка представила Людмилу Безушко, як кандидата на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконкому міської ради. Людмила Безушко куруватиме такі напрямки діяльності виконкому міської ради, як економіка, фінанси, бухгалтерський облік та звітність.

Заслухано інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова зазначила, що до Плану соціально-економічногорозвитку на 2019 рік включено 57 програм, з них реалізовано в повному обсязі 33 програми. Із загальної кількості програм, які виконані частково, переважна більшість (12 програм) мають високий рівень виконання заходів (від 70% і вище). Відповідно, сукупна кількість таких програм становить 45 програм або 78%. Частина заходів для вирішення проблемних питань громади включена до Плану у вигляді „локальних планів дій“, які передбачали пошук виконавцями нових можливостей, аналіз законодавства, вивчення кращого досвіду, вдосконалення існуючої системи або ж залучення коштів бюджету міської ОТГ поза межами програмно-цільового методу за наявності фінансування. Усього заплановано до виконання 54 „плани дій“, переважну більшість яких вдалося виконати. Планом передбачалась активна співпраця з проєктами вітчизняної і міжнародної допомоги – запланована реалізація 12 проєктів, у 8 з них у минулому році громада брала активну участь.

Начальник фінансового управління Пирятинської міської ради Світлана Кеда надала інформацію про виконання бюджету міської об’єднаної територіальної громади за 2019 рік. Зазначила, що доходна частина бюджету, з урахуванням міжбюджетних трансфертів та власних надходжень бюджетних установ, виконана на 103,4%; видаткова частина бюджету – на 93,8%. Основними джерелами наповнення доходної частини загального фонду бюджету є податок на доходи фізичних осіб, акцизний податок, місцеві податки, інші надходження.

Розглянуто клопотання відділу освіти, молоді та спорту щодо потреби введення однієї штатної одиниці. Сергій Зуєв у презентаційній формі порівняв кількість дітей, підпорядкованих закладів освіти та спеціалістів в інших громадах та в Пирятинській ОТГ. Приміром, у Шишацькій ОТГ на 1743 дитини дошкільного та шкільного віку у відділі освіти - 23 працівники. У Пирятині ж на 2599 дітей у відділі фактично працює 3 фахівці. Крім того, освітні заклади громади потребують постійної методичної допомоги.

Всього депутати розглянули 5 питань із 30 запланованих. Комісія припинила розгляд питань, у зв’язку з відсутністю кворуму. Наступне засідання відбудеться у понеділок, 24 лютого.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua