Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 лютого 2020 року 11:20

Діяльність освітньої галузі

Потужну державу і конкурентноздатну економіку створює згуртована спільнота творчих особистостей, відповідальних громадян, активних і підприємливих. Здається, це просто і зрозуміло. Питання тільки в тому, де взяти таких громадян. 

Таких громадян можна тільки виростити. Так, перші враження про себе і про світ дитина отримує в сім’ї. Але її особистість, громадянська позиція, моральні якості, соціальні контакти формуються під час першої системної самостійної діяльності – упродовж навчання.

Тому центральну роль у вихованні громадянина, який є особистістю, патріотом та інноватором, має виконувати система загальної середньої освіти – Нова українська школа. Вона має не просто реагувати на зміни, які відбуваються у суспільстві – вона має стати авангардом, рушійною силою цих змін.

Формування нової системи управління освіти в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді має ключове місце.

Створені опорні заклади та їх філій, сформований єдиний освітній округ. Надано академічну, організаційну, фінансову і кадрову автономію закладам освіти. Запроваджено нову модель надання методичної допомоги педагогічним працівникам.

Мережа закладів освіти налічує 13 закладів, з них:

  • 7 закладів дошкільної освіти (584 вихованців),
  • 3 заклади загальної середньої освіти та 2 філії (2036 учнів),
  • 3 заклади позашкільної освіти (1116 вихованців).

 

Дошкільна освіта

Усі заклади дошкільної освіти належать комунальній власності громади:

Пирятинський заклад дошкільної освіти №  2 „Пролісок“.

Пирятинський заклад дошкільної освіти № 3 „Берізка“.

Пирятинський заклад дошкільної освіти №  5  „Сонечко“.

Пирятинський заклад дошкільної освіти № 6 „Ромашка“.

Пирятинський заклад дошкільної освіти № 7 „Червона Шапочка“.

Калиновомостівський заклад дошкільної освіти „Калинка“.

Олександрівський заклад дошкільної освіти „Ромашка“.

Загальна кількість вихованців станом на 01.01.2020 становить 563 дітей. Функціонує 25 груп, з них: 5 груп раннього віку та 20 груп дошкільного віку. Освітній процес забезпечують 59 педагогічних працівників, з них - 40 з вищою освітою, 19 – з незакінченою вищою.

Діяльність педколективів спрямована на різнобічний, гармонійний розвиток дітей та розвиток їх вмінь і навичок. В 2019 році працювали над проблемою «Оновлення змісту освітньої діяльності в закладі відповідно до потенційних можливостей кожної дитини».

В закладах дошкільної освіти створені  умови для всебічного  розвитку особистості дитини дошкільного віку:

Здійснюється психолого-педагогічний супровід дітей віком від 0 до 3-х років.

Створений освітній простір (центри розвитку: центр науки, творчості, гри, казки, спорту, центр відпочинку для дітей старшого дошкільного віку та ін.).  Освітній процес проходить  інтегровано коли дитина цілісно сприймає  матеріал та водночас має можливість діяти та знає якими цінностями керуватися в організації своєї діяльності.

В своїй роботі педагоги використовують освітню програму «Дитина», навчально-методичний комплект «Впевнений старт», парціальну програму «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку», інноваційні технології – «Барвиста радість» Л.Шульги, «Елементарне музикування» К.Орфа, «Вчуся рахувати на 5» Н.П'ятибратової, «Логіки світу» І.Стеценко, «Лялька - як персона» метод проектів, робота з коректурними таблицями, створення інтелектуальних та асоціативних  карт, «Азбука лідера», коректурні таблиці Н.Гавриш, музикотерапія, арт-терапія, мнемотехніка, здоров'язберігаючі технології.

Ведеться систематична робота з батьками вихованців. Особливе місце в послідовності днів тижня відводиться п’ятниці – своєрідному «Клубному дню», коли батьки мають можливість «зазирнути» до дитячого садка та долучитися до добрих дитячих справ. Це стало цікавою традицією, де вихователі презентують власну роботу і досягнення дітей. Це є привід для спілкування та взаємодії, можливість взаємозбагачення та підтримки одне одного.

Протягом року методична робота була організована таким чином, щоб  сформувати професійну компетентність педагогів, збагатити їх інтереси, задовольнити духовні та професійні потреби.

Всі працівники зустрітлися із науковим співробітником, професором кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Переяслав - Хмельницького державного педагогічного університету   Наталією Гавриш та пройти навчання по темі «Дошкільнятам освіта для сталого розвитку». З вихователями закладу науковий працівник, експерт з питань освіти, кандидат педагогічних наук Інна Кіндрат провела навчання по складанню інтелектуальних карт під час  роботи з дошкільниками. Визначили їх важливість.

В рамках співпраці закладів дошкільної освіти з лабораторією дошкільної освіти і виховання Інституту проблем виховання НАПН України з теми НДР «Проектування освітнього середовища закладу дошкільної освіти для індивідуального розвитку старшого дошкільника» підтеми «Технології розвитку старшого дошкільника у природному освітньому середовищі» приймали участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Дитяча гра та іграшка».

Всі педагогічні працівники закладів дошкільної освіти прослухали ряд вебінарів на платформі видавництва МЦФР.

У 2019 році курси підвищення кваліфікації педагогічні працівники проходили при Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського

Умови у закладах дошкільної освіти для формування особистості дошкільника -2019.

Придбано плити газові, машинка пральна. Встановлено  зонт витяжний для харчоблоку. Проведено  частковий ремонт підлоги приміщення старшої групи із заміною лінолеуму. Утеплення горищного перекриття мінеральною ватою, відновлення цоколю з утепленням та поточний ремонт відмосток, встановлення рекуператорів, поточний ремонт приміщень, встановлення металевого навісу центрального вхіду закладу. Придбано  ліжка дитячі. Проведено частковий ремонт асфальтового покриття території ДНЗ. (заклад дошкільної освіти № 2 „Пролісок“).

         Проведено роботи з заміни тепломережі (заклад дошкільної освіти № 5 „Сонечко“).

Капітальний ремонт харчоблоку та покрівлі, замінено лампи на енергозберігаючі (заклад дошкільної освіти № 6 „Ромашка“).

Встановлено 5 нових тіньових навіси «Будиночки для малят», енергозберігаючі конфорки, огорожу (паркан бетонний 170м.) спортивний майданчик та запасний опалювальний котел в котельні (заклад дошкільної освіти № 3 „Берізка“).

Виповнено поточний ремонт та придбання обладнання для харчоблоку (стилаж виробничий, сушка для посуду, виробничі столи), замінено двері і вікна на харчоблоці. Придбано котел на твердому паливі, замінено всі лампи на світлодіодні, виповнено поточний ремонт відмосток (заклад дошкільної освіти № 7 „Червона шапочка“).

Загальна середня освіта

Право громадян на отримання базової та повної загальної середньої освіти у 2019-2020 навчальному році забезпечували:

Пирятинський ліцей з Філією,

Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 та

Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 з Олександрівською філією.

Станом на 01.01.2020 в закладах навчається 2036 учнів, середня ноповнюваність класів – 21,9, навчальний процес забезпечують 193 педагогічні працівники.

Таблиця 1. Інформація про завантаженість закладів освіти.

 

Школи

Кількість класів

Кількість учнів

Середня наповнюван класів

Пирятинський ліцей

36

839

23,3

Філія Пирятинського ліцею

9

134

14,9

Пирятинська ЗШ І-ІІІ ст.№4

22

572

26

Опорний заклад Пирятинська ЗШ І-ІІІ ст.№6

23

475

20,7

Олександрівська філія Опорного закладу

Пирятинської зш ЗШ І ст.

3

16

5,3

Всього

93

2036

21,9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поряд з традиційною денною формою навчання створено умови для здобуття повної загальної середньої освіти за індивідуальною формою навчання для 8 учнів (5-педагогічний патронаж, 3-сімейна (домашня) форма навчання).

Забезпечено доступ до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами, відкрито 13 класів з інклюзивним навчанням, у яких навчається 19 дітей з особливими освітніми потребами, організовано індивідуальне навчання для 1 учня за станом здоров’я.

Для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводження продовжує свою діяльність інклюзивно-ресурсний центр відділу освіти, молоді та спорту міської ради, створений відповідно до рішення тридцять дев’ятої сесії сьомого скликання Пирятинської міської ради від 06 червня 2018 року № 167 „Про створення інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради.

За 2019 рік за згодою батьків проведено 65 комплексних оцінок. Загальна кількість дітей, які підлягали супроводу та патронажу протягом року – 210. До занять залучено 128 дітей. В центрі надається консультативна допомога батькам щодо здобуття повної загальної середньої освіти, наявних освітніх, медичних, соціальних ресурсів для надання допомоги дітям. Протягом року надано 183 консультації. З вересня 2019 року розпочав роботу клуб для батьків „Доброта“.

На території Пирятинської об’єднаної територіальної громади проживає 92 дитини з інвалідністю, з них 15 дітей пройшли комплексну оцінку в ІРЦ та отримують освітні послуги.

За період функціонування ІРЦ було обстежено 314 дітей, виявлено порушення мовлення у 138 дітей, з них 82 отримували логопедичну допомогу.

Діти відвідують корекційно-розвиткові індивідуальні та групові заняття.

За рахунок коштів ОТГ, виділених для забезпечення заходів Програми „Всебічна підтримка дітей з особливими освітніми потребами Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 – 2020 роки“ проведено оновлення та модернізацію матеріально-технічної бази на суму 22940 грн. В 2019 році в рамках обласного конкурсу громадського бюджету Полтавської обласної державної програми проект „Облаштування ресурсної кімнати та медіатеки“ визнано переможцем.

У 2019 році 308 випускників, з них 132 отримали атестат про повну загальну середню освіту, свідоцтво про базову загальну середню освіту - 176 випускників 9-х класів.

11 випускники нагороджені золотою медаллю (Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 – 1, Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 4 – 1, Пирятинський ліцей – 9) і 1 – срібною (Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 – 1). 20 випускників 9 класів (Пирятинський ліцей – 12, Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 – 4, Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 4 – 4) отримали свідоцтво з відзнакою (на шість більше в порівнянні з 2018/2019 навчальним роком).

Упродовж кількох років одним із основних напрямків роботи педагогічного колективу Пирятинської міської ради Полтавської області є створення умов для виявлення та розвитку здібностей кожної дитини в умовах упровадження профільного навчання. Профільним навчанням охоплено 100 %  учнів 10-11 класів.  У ліцеї запроваджено 4 профілі навчання.

Випускники 11 класів  Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6 та Пирятинської зш І-ІІІ ст.  № 4 разом з атестатом отримали посвідчення про присвоєння робітничої кваліфікації  перукаря-модельєра“, „молодшої медичної сестри по догляду за хворими“, „кухаря ІІІ розряду“,  „водія категорії „В“ і „С“

У 2019 році у ІІІ етапі Всеукраїнських  олімпіад з базових дисциплін учні закладів загальної середньої освіти посіли 11 призових місць, у 2018 році – 6); у ІІ етапі  конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт при Малій академії наук  зайняли 6 призові місця, у 2018 році – 4.

З метою якісної підготовки школярів до Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсу–захисту науково-дослідницьких робіт протягом навчального року  учні 8-11 класів Пирятинського ліцею були направлені на навчально-тренувальні збори до  Полтавської обласної спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені А.С.Макаренка.

12 науково–дослідницьких робот учнів Пирятинського ліцею було представлено до участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу–захисту. Серед них -  5 робіт  були відзначені журі, і учні  здобули призові місця.

У закладах освіти здійснюється інноваційна та експериментальна діяльність.

Пирятинський ліцей (2 клас) та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 (3 класи) працюють за науково-педагогічним проектом „Інтелект України“, Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 впроваджують проект „Розумники“.

Методична робота

У Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді забезпечується стабільність, творчість, ефективність педагогічного процесу. Створена сучасна система науково-методичної роботи сприяє цілеспрямованому, безперервному, особистісно зорієнтованому підвищенню професійної компетентності вчителя.

Продовжується впровадження нової моделі надання методичної допомоги педагогічним працівникам. В рамках співпрацы між Пирятинською міською радою та ПОІППО щодо розвитку освітньої галузі як важливої складової стратегії розвитку громади, у рамках якої проведено:

- он-лайн навчання методичних об’єднань закладів загальної середньої освіти (серпень 2019),

- навчальний тренінг для вчителів початкових класів в рамках підготовки для роботи НУШ,

- одноденний тренінг для керівників закладів загальної середньої освіти (листопад 2019).

У процесі співробітництва з  Інститутом  педагогіки Національної академії педагогічних наук України та Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  № 4 Пирятинської міської ради Полтавської області реалізується методична тема “Організаційно-методичні засади інноваційного розвитку ЗЗСО в умовах реалізації концепції Нової української школи”, яка є частиною  теми  науково-дослідної роботи ”Прогнозування розвитку загальної середньої освіти як рівневої системи”, що досліджують наукові співробітники відділу інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України.

Спільно з ПОІППО продовжується експериментальна  робота  щодо розроблення та впровадження у діяльність закладу освіти технології формування лідерської компетентності учнів та вчителів та реалізація проекту „Медіація в освітніх закладах: вирішення конфліктів у освітніх закладах шляхом діалогу та координації задоволення потреб обох конфліктуючих сторін“.

Належна робота здійснювалася в напрямку підвищення фахової майстерності вчителів у ході курсової перепідготовки. Пройшли підвищення фахової майстерності 58 педагогічних працівників на базі ПОІППО.

Атестаційною комісією ІІ рівня проведено атестацію 72 педагогічних працівників. Педагогічні звання присвоєно (підтверджено) 27 педагогам закладів освіти Пирятинської міської ради. Підвищено кваліфікаційну категорію – 5 працівникам. Присвоєно звання «Старший учитель -4 працівника, «Учитель методист»-3 працівника.

Збільшено кількість учнів, для яких організоване гаряче харчування 86% (2018 р. - 85 % ). Поліпшено санітарно-гігієнічні умови харчоблоку Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6.

100-відсотково забезпечено підвезенням до місця навчання і додому 244 учнів.

Проведено організаційні заходи щодо оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2019 року. У таборах відпочинку з денним перебуванням оздоровилось 657 дітей, що на 9 дітей менше від минулого року, в оздоровчих таборах області - 96 дітей (на 6 дітей більше від 2018 року), за межами області – 17 дітей (у минулому році – 25).

Позашкільна освіта Пирятинської ОТГ характеризується стабільністю, поступовим розвитком матеріально-технічної бази. Позашкільна освіта представлена:

- Пирятинською дитячо-юнацькою спортивною школою (ДЮСШ),

- Пирятинською станцією юних техніків (СЮТ),

- Пирятинським центром дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ), в яких виховується 1117 дітей (56% від загальної кількості дітей).

Вихованці отримують додаткову освіту в 74 гурткових групах.

У закладах створено належні умови для вибору вихованцями видів творчої діяльності відповідно до їх інтересів та запитів батьків, вжито заходів для залучення вихованців, які потребують соціальної допомоги, до різних форм позашкільної освіти.

Кадрове забезпечення закладів позашкільної освіти знаходиться на належному рівні, проте його аналіз свідчить про старіння кадрів, відсутність кваліфікованих керівників гуртків технічного спрямування. Заклади позашкільної освіти не поповнюються кваліфікованими кадрами, тому важливим аспектом формування зваженої кадрової політики в галузі позашкільної освіти є питання підвищення престижності професії працівників закладів позашкільної освіти та фінансового вирівнювання оплати праці педагогів шкіл та позашкілля.

У Пирятинській дитячо-юнацькій спортивній школі працює 5 відділень: баскетбол, футбол, легка атлетика, боротьба сумо, дзюдо, виховується 431 учень, заняття проводяться у 31 групі, усього тренерів-викладачів - 13, з них штатних - 9. Вихованці школи постійні переможці та призери обласних змагань, три з них входять до складу юнацької збірної команди області з баскетболу, шість - до юнацької збірної команди області з легкої атлетики.

З грудня 2015 року в спортивній школі працює відділення сумо. За короткий строк учні відділення досягли значних успіхів на національному та європейському рівні - призерами чемпіонату України стали 24 вихованці. За 2019 рік тренером Анточуком П.В. підготовлено 2 майстри спорту, 6 кандидатів у майстри спорту, 60 чемпіонів та призерів області.

За комплексною оцінкою показників діяльності спортивних шкіл області директора Пирятинської ДЮСШ Горбачова Олександра Васильовича визнано кращим.

З метою відзначення юних спортсменів громади ДЮСШ втретє проведено свято „Спортивний зорепад“. Влітку працює спортивно-оздоровчий табір „Старт“, в якому відпочивали 75 учнів.

Завдяки підтримці галузі вдалося досягти високих спортивних результатів у змаганнях різного рівня:

Вихованці відділення з легкої атлетики посіли перші місця - на обласному легкоатлетичному кросі, чотироборстві „Дружба“, чемпіонаті області серед команд ДЮСШ області;

на Чемпіонаті України серед молоді з легкої атлетики О. Полтавець стала 3 призером;

І.Безсмертна посіла 3 місце у стрибках у висоту серед дівчат; вихованець тренера Холода А.М. 3 місце серед юнаків з бігу на 3000 м;

усього підготовлено 287 призерів обласних змагань, 187 спортсменів- розрядників.

Для Пирятинської ДЮСШ придбано три сучасних тренажерів на загальну суму 36000 гривень, та на 32500 гривень придбано м’ячі футбольні та баскетбольні, спортивну форму для легкоатлетів, футболістів, баскетболістів, спортивний інвентар.

Окрема увага приділяється розвитку масового спорту по місцю проживання населення, зокрема дітей та молоді. Упродовж січня-грудня 2019 року встановлено 1 спортивний майданчик (вул.Січових Стрільців, м.Пирятин) і станом на 01.10.2019 року на території громади наявні 25 дитячих та 8 спортивних майданчиків. Заходами „Програми забезпечення умов для заняття спортом та облаштування вуличних майданчиків у Пирятинській міській ОТГ на 2019 рік“ передбачено та встановлено протягом 2019 року 4 майданчики з вуличними тренажерами (по вул.Соборна, вул.Київська, вул.Пушкіна м.Пирятин та в с. Калинів Міст), придбано матеріали та спеціальне обладнання для облаштування сектору для стрибків у довжину та висоту з розбігу, волейбольного майданчика та тенісного столу. Витрати на придбання обладнання разом з монтажем здійснюються з обласного бюджету (Фонд розвитку територій області) в сумі 790,0 тис.грн.

 

У Пирятинській СЮТ відкрито 18 гурткових груп, у яких навчається 306 гуртківців за наступними напрямами діяльності: спортивно-технічний;

  • Предметно-технічний;
  • Початково-технічний;
  • Художньо-технічний;
  •  Інформаційно – технічний;
  •  Військово – патріотичний.
  • У 2019-2020 н.р. відкрито нові напрямки гурткової роботи: гуртки „Юні десантники“, „Основи комп’ютерних технологій“, „Основи робототехніки та комп’ютерного моделювання“.
  • Програма гуртка „Юні десантники“ є першою сходинкою до підготовки вихованців до служби в Збройних Силах України, популяризації служби в Аеромобільних військах, оволодіння обсягом знань і умінь, необхідних майбутнім військовослужбовцям. Вона покликана виховувати молодь фізично здоровою, з розвиненим почуттям патріотизму, свідомим ставленням до питань особистої та суспільної безпеки, до власного здоров’я.
  • Вихованці активно приймають участь у обласних та всеукраїнських конкурсах.
  • У вересні 2019 р вихованці гуртка Відеостудія „Креатив“ вийшли у фінал міжнародного відео фото конкурсу „Дитятко“.

У Пирятинському ЦДЮТ станом на 01.01.2020 навчається 467 учнів, працювало 13 педагогічних працівників, із них 10 – основних працівників та 3 – сумісники. Функціонує 26 гурткових груп та 16 гуртків за найменуванням.

 

Таблиця 2. Досягнення СЮТ в 2019 році.

Назва заходу

Місце проведення

ПІБ учасника

Керівник

Місце

11.

Обласний конкурс юних фотолюбителів «Моя Україна». Молодша вікова група.

ПОЦНТТУМ

М. Полтава

Красільник Аміна

Малишкін Андрій Федорович

ІІ місце

22.

Обласний конкурс юних фотолюбителів «Моя Україна». Середня вікова група.

ПОЦНТТУМ

М. Полтава

Стригуновська Анастасія

Малишкін Андрій Федорович

ІІ місце

33.

Міжрайонний екологічний конкурс «Годівничка для пернатих друзів»

НПП «Пирятинський»

М. Пирятин

Гуртківці СЮТ

Малишкін Андрій Федорович

ІІІ місце

44.

ХІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»

Харківська обласна рада

М. Харків

Малишкіна Анастасія

Малишкін Андрій Федорович

Диплом

55.

Обласний конкурс вихованців гуртків художньо-технічного профілю «Візерунки фантазій». Номінація «М’яка іграшка». Молодша група

ПОЦНТТУМ

М. Полтава

Ухань Дарія

Шестерніна Лариса Миколаївна

ІІІ місце

6.6

Обласний конкурс вихованців гуртків художньо-технічного профілю «Візерунки фантазій». Номінація «М’яка іграшка». Молодша група

ПОЦНТТУМ

М. Полтава

Стригуновська Сніжана

Шестерніна Лариса Миколаївна

ІІІ місце

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пирятинський центр дитячої та юнацької творчості протягом останніх  років входить в трійку кращих  закладів позашкільної освіти області художньо – естетичного спрямування.

Це комплексний заклад позашкільної освіти, який здійснює свою діяльність за такими напрямками: художньо-естетичний, туристський, спортивний, гуманітарний. Гуртки художнього спрямування об’єднані у два відділи: відділ художньої самодіяльності і відділ декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Заклад характеризує багатопрофільність гуртків, право вибору дитиною виду діяльності, педагога, навчальної програми, створює сприятливі умови для спільної творчості дітей і педагогів. В Центрі творчості намагаються створити такий комунікативний простір, у якому діти почуваються впевнено та комфортно, відчувають власну гідність і громадську відповідальність.

На сьогодні Центр творчості налічує 16 гуртків за найменуванням, що становить 26 гурткових груп.

Високий рівень навчання в гуртках і творчих колективах закладу підтверджується тим, що вихованці щороку стають переможцями різних конкурсів, фестивалів обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів. Зокрема, у 2018-2019 навчальному році вихованці Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості взяли участь у 24 заходах обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів, організували та провели 8 заходів міського рівня.

Всього досягнень – 24: 

І місць – 12;

ІІ місць –8;

ІІІ місць – 5.

Взяли участь у 27 заходах обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.

Всього  досягнень –  47: 

І місць – 13;

ІІ місць – 14;

ІІІ місць – 15;

за участь –5.

Оформлено та подано пакет документів на присвоєння звання «зразковий колектив» гуртку «Хореографічний колектив «СТЕНЕТ», керівник Зубенко Т.В.

В 2019 році продовжено роботу з створення кращих умов перебування, навчання вихованців та покращення матеріально-технічної бази:

 у ЦДЮТі - встановлено огорожу навколо внутрішнього двору. Також встановлено вуличні спортивні тренажери. Відремонтовано систему вуличного освітлення головного фасаду з використанням енергозберігаючих ламп. В приміщенні проведено повну заміну ламп освітлення на енергозберігаючі. Протягом року було придбано обладнання для якісного звукозапису, поновлено меблі в гуртковій кімнаті №1, для організації та проведення ігрових програм придбано костюми казкових персонажів. Проведено капітальний ремонт головного фасаду приміщення Центру дитячої та юнацької творчості.

 у СЮТі – облаштовано східці та навіс над входом. В заклад придбано 2 ноутбука, 1 фотоапарат, набір ключів торцових, 2 пневматичних гвинтівки, енергозберігаючі світильники - 30 шт.

Протягом 2019 року були реалізовані місцеві цільові програми       в галузі освіти, молоді та спорту:

Програма „Стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади у 2019 році“, затверджена рішенням сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року № 387 (94500 грн.) Стипендії трьох номінаціях у 2019-2020 навчальному році отримували 13 учнів (94,5 тис. грн.);

Програма розвитку лідерського руху в м.Пирятин „Творимо себе – творимо країну“, затверджена рішенням сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року №385 (200435 грн.);

Програма розвитку пріоритетних видів спорту на 2019 рік, затверджена рішенням сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року 396 (201168 грн. 86 коп.);

Програма оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році, затверджена рішенням сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року № 386 (801140 грн.);

Програма ,,Опікуємося освітою“ на 2019 рік, затверджена рішенням сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року № 384 (209178,17 грн.);

Програма ,,Шкільна парта – 2017-2019“, затверджена рішенням сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року № 110 (без фінансування з міського бюджету);

Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2016-2020 р „Юні патріоти Пирятинщини“, затверджена рішенням дванадцятої сесії Пирятинської міської ради від 28 липня 2016 року № 167.

Вжито заходів щодо підвищення комфортності закладів освіти.

У січні-грудні 2019 року проведено капітальні та поточні ремонти закладів освіти на суму 4822,151 тис. грн., (в 2018 році - 3340,4 тис. грн.), покращено матеріально-технічну базу на суму 2714,476 тис. грн. (в 2018 році - 1646,9 тис. грн.), усього витрачено на зазначені цілі 7536,627 тис.грн. (в 2018 році - 4989,3 тис.грн.).

Виповнено капітальний ремонт покрівлі початкової  школи , частковий ремонт покрівлі спортзали, поточний ремонт актової зали (Пирятинської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів №4).

Придбані три газових модулі, лінія для самообслуговування, меблі для актової зали та їдальні (Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 Пирятинської міської ради Полтавської області).

Відкрито новий сучасний майданчик зі штучним покриттям, з облаштованими зонами для вболівальників та команд. Придбані меблі та обладнання для початкової школи, дошки. снігоприбиральна машина, електром’ясорубка, швейні машинки, мікрохвильовки, посудомийна машина, меблі для обідніх залів закладу та філії (Пирятинський ліцей Пирятинської міської ради Полтавської області).

До послуг дітей, починаючи з 1 класу, – 210  персональних  комп’ютерів (в 2018 році-185), 58 ноутбуків (в 2018 році-45), 1 планшет, 37 проекторів, 7 смарттелевізорів, 3 звичайні телевізора, облаштовано 30 класів з інтерактивними поверхнями (в порівнянні з 2018 роком – 24). В 2019 році придбано 342 комплекти шкільних парт та стільців.

З метою формування  ключових компетентностей успішних школярів у цьому навчальному році 455 учнів ЗЗСО №4 залучено до навчання на освітньому порталі  „Мій клас“. Станом на 10 червня учні школи набрали 165 092 рейтингових балів та посідають І місце у Всеукраїнському рейтингу активності серед 1133 шкіл України та І місце в області серед 43 шкіл. Перші місця серед рейтингу в класі займають 7-А, 8-Б, 8-А класи. Стабільно  тримаємо  І місце в Україні.

Завдяки  вчителям ЗЗСО№4, Бойко Л.М., Сав’яненко М.О. активізувалася участь педагогів та учнів у проекті „На урок“. У 2019-2020 навчальному році учні вперше залучені до Міжнародних змагань з усного рахунку „Прангліміне“ від проекту „Міксіке“. У ІІ етапі взяло участь 120 учасників, а у ІІІ етапі – 42

Пирятинська ЗШ І-ІІІ ст. №4 виграла всеукраїнський грантовий конкурс від громадської організації “Інноваційні освітні технології”, Інституту модернізації змісту освіти та благодійного фонду “LEGO Fundation” та активно впроваджує міжнародну освітню STEM-програму для дітей FIRST LEGO League в свому навчальному закладі!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua