Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 лютого 2020 року 10:35

Робота управління комунальною власністю

У комунальній власності Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади у січні 2019 року перебувало 3 загальноосвітні школи з філіями, 7 дошкільних начальних закладів, 3 позашкільні навчальні заклади, 4 адміністративні споруди та 5 комунальних підприємств. Крім того, до комунальній власності Пирятинської ОТГ належать заклади культури – Пирятинська школа мистецтв, Пирятинський краєзнавчий музей, Олександрівський сільський клуб і Калиновомостівський сільський будинок культури. Також у червня 2019 року до власності об’єднаної територіальної громади прийнято районний будинок культури.

Планом соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік основними завданнями для виконавчих органів у сфері управління комунальною власністю визначено створення енергоощадливої системи енергопостачання громади, поліпшення спортивної інфраструктури та нової системи доступної освіти.

На виконання цих завдань протягом року проведено заходи з енергозбереження споруд бюджетних закладів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, а саме:

Реконструкція покрівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 по вул. Гагаріна 84 в м. Пирятин Полтавської області (завершено 2 чергу будівництва) – 1892,0472 тис. грн.;

Капітальний ремонт покрівлі Пирятинської загальноосвітньої школи І –ІІІ ст. № 4 за адресою: вул. Соборна, 38 в м. Пирятин Полтавської області – 1097,92525 тис. грн.;

Капітальний ремонт ДНЗ „Ромашка“ за адресою вул. Коцюбинського, 35 в м. Пирятин Полтавської обл. (утеплення покрівлі та ремонт харчоблоку) – 1451,420 тис. грн.

Поточний ремонт цокольної частини з утепленням в ДНЗ „Пролісок“ – 59,814 тис. грн.;

Поточний ремонт харчоблоку ДНЗ „Червона шапочка“ – 178,103 тис. грн.;

Поточний ремонт фасаду Олександрівського сільського клубу з утепленням – 186,500 тис. грн.

Встановлення енергозберігаючих віконних блоків в частині приміщення Калиновомостівської школи де розташовано Калиновомостівський сільський будинок культури.

Для поліпшення спортивної інфраструктури Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади завершено будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул. Визволення, 2а в м. Пирятин Полтавської області. Проведено роботи по укладанню штучного покрриття та облаштовано зону для глядачів.

З метою покращення технічного стану будівель та належного утримання об?єктів комунальною власності виконавчим комітетом у 2019 році проведено наступні роботи:

Капітальний ремонт покрівлі Калиновомостівської школи по вул. Тімірязєва, 14 в с. Калинів Міст Пирятинського району Полтавської області – 598,970 тис. грн.;

Капітальний ремонт головного фасаду Центру дитячої та юнацької творчості за адресою вул. Пушкіна, 33 в м. Пирятиин – 279,578 тис. грн.

Поточний ремонт актової зали в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 за адресою: вул. Європейська, 2А в м. Пирятин Полтавської області. –  198,742 тис. грн.;

Поточний ремонт санвузлів та вхідного коридору ДНЗ „Ромашка“ по вул. Центральна, 1 в с.Олександрівка Пирятинського району – 186,00 тис. грн.;

Поточний ремонт покрівлі районного будинку культури по вул. Соборна, 59 в м. Пирятин, Полтавської обл. – 277,998 тис. грн.

Поточний ремонт покрівель в калиновомостівському будинку культури та адмінбудинку, за адресою пл. Героїв Майдану, 2;

Поточний ремонт системи опалення Пирятинської школи мистецтв та ДЮСШ;

Роботи з поточного ремонту електромережі в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 4, районному будинку культури та ДЮСШ.

Замінено теплотрасу в ДНЗ „Сонечко“;

Проведно ремонт панелей в коридорах та замінено двері в класні кімнатти в філії Пирятинського ліцею, вул. Зоряна, 116, м. Пирятин;

Встановлено 170 м бетонної огорожі в ДНЗ „Берізка“ -  99,264 тис. грн.

Придбано резервний твердопаливний котел для ДНЗ „Червона шапочка“

За кошти партнерів, а саме Сироробного заводу проведено поточний ремонт 1 кімнати в адмінбудинку за адресою пл. Героїв Майдану, 2 в м.Пирятин, яка в майбутньому буде використовуватись як депутатська приймальня.

Протягом року проведено поточний ремонт відмосток на об’єктах комунальної власності, а саме: ДНЗ „Ромашка“, ДНЗ „Пролісок“ та ДНЗ „Червона шапочка“.

Загалом на проведення даного виду робіт з міського бюджету виділено кошти в сумі 113,209 тис. грн.

В рамках реалізації Програми „Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Пирятинської ОТГ на 2019 рік“ встановлено сучасні локальні вентиляційні системи із рекуперацією в дошкільному навчальному закладі „Пролісок“ – 115,00 тис. грн., замінено на електричних плитах конфорки на енергоефективні в ДНЗ „Берізка“ – 29, 700 тис. грн., проведенно утилізацію відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містять небезпечні пари ртуті. Загалом утилізова 1556 штук відпрацьованих люмінесцентних ламп на загальну суму 12, 697 тис. грн.

У травні проведено Європейський тиждень сталої енергії. Це комплекс заходів покликаний привернути увагу жителів громади до проблем споживання ресурсів, використання відновлювальних джерел енергії, дбайливого ставлення до довкілля та клімату. У навчальних закладах об’єднаної громади було проведено серію виховних заходів на тему „Енергозбереження – крок у майбутнє“: інтерактивні ігри, конкурс малюнків, вікторини, виховні години. Школярі почули та обговорили важливість економії енергетичних ресурсів та води. На Майдані Незалежності було розміщено інформаційний стенд: „Європейський тиждень сталої енергії“ на якому висвітлювалася діяльність виконавчого комітету Пирятинської міської ради в сфері енергозбереження та енергоефективності, а також малюнки переможців конкурсу. Серед жителів міста розповсюджено інформацію щодо раціонального використання енергетичних ресурсів та участі громади в проекті „Угода мерів“.

З метою забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури в 2019 році проведено обстеження технічного стану районного будинку культури.

Експертами проєкту ПРООН „Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі України“ було розроблено техніко-економічне обгрунтування інвестиційного проєкту „Будівництво котелень зі встановленням котлів для спалювання біопалива“. Даний інвестиційний проєкт орієнтований на заміщення використання вугілля та природнього газу шляхом організації виробництва теплової енергії з біомаси.

Також для потреб культурних закладів, а саме культурно-громадського центру та Олександрівського сільського клубу придбано будівельні матеріали. з використанням яких власними силами закладів буде проведено поточні ремонти в 2 кімнатах культурно-громадського центру, в холі та на 2 поверсі Олександрівського сільського клубу.

Відповідно до вимог Закону України ,,Про приватизацію державного житлового фонду“ в 2019 році з житлового фонду Пирятинської міської ради шляхом безоплатної приватизації житла виконавчим комітетом Пирятинської міської ради було передано в приватну та спільну-часткову власність громадян шляхом безоплатної приватизації житла:

9 квартир загальною площею 494,4 кв.м та 1 житловий будинок загальною площею 77,4 кв. м. При цьому своє право на безоплатну приватизацію житла використала 31 особа.

У 2019 році за консультацією з питань приватизації житла звернулося 28 осіб.

Загалом не приватизованими залишається 139 квартир.

За даними енергомоніторингу, що проводиться спеціалістом відділлу, на 20 об’єктах комунальної власності, за 2019 рік використано:

електричної енергії 499 653 кВт*год, що на 18 614 кВт*год менше, ніж у минулому році. Економія склала –  55 842 грн., 4%.

природнього газу 232 332 м. куб, що на 43 325 м. куб. менше, ніж у минулому році. Економія склала – 58 646 грн, 19%.

вугілля 160,58 т, що на 4,85 т менше, ніж у минулому році. Економія склала – 30 070 грн., 3%.

дров 39,5 м. куб, що на 14 м. куб. менше, ніж у минулому році. Економія склала – 11 025 грн., 35,5%.

теплової енергії 296,54 Гкал, що на 22,833 Гкал менше, ніж у минулому році. Економія склала –  43 787 грн., 8%.

Завдяки участі в проєкті „Енергоефективність в громадах-II“ громада отримала обладнання для проведення експрес-енергоаудитів, програмний продукт, який використовується в енергомоніторингу об’єктів комунальної власності з ліцензією на 7 років, розроблений робочий проект „Реконструкція з впровадженням заходів по енергозбереженню в ДНЗ № 3 „Берізка“, проведення енергетичного аудиту із сертифікацією в ДНЗ „Пролісок“, експертну підтримку в розроблені „Плану дій зі сталого енергетичного розвитку і клімату Пирятинської міської ОТГ до 2030 року“.

В рамках Угоди мерів – 2030 в грудні 2019 року рішенням сесії міської ради затверджено „План дій сталого енергетичного розвитку і клімату Пирятинської міської ОТГ до 2030 року“.

Також відділом було підготовлено ряд проектних заявок на участь у різних грандах, які отримали перемогу, а саме.

Пирятинська громада стала одним із 12 переможців конкурсу проєктів „Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклад з практики)“. Організатором конкурсу виступила громадська організація „Екоклуб“ за підтримки Посольства Королівства Норвегії в Україні. Оцінювання відбувалося незалежним комітетом конкурсного відбору. Загалом надійшло 101 заявка від громад України. Переможці I етапу мають можливість пройти навчання в спроможності зеленої енергетики та прийняти участь в II етапі конкурсу та отримати фінансову підтримку у розмірі від 200 до 400 тис. грн., на реалізацію проєкту, що сприятиме зменшенню споживання енергії та викидів парникових газів в атмосферу.

Громада визнана переможцем у конкурсі „Безпечна громада – 2019“, проведеного у рамках проєкту Асоціації ОТГ „Марафон 2019: енергоефективна та безпечна громада“. Проектною ідеєю передбачається створення нового комунального підприємства, на базі якого будується сонячна електростанція потужністю 1 МВт. А також, дане комунальне підприємство буде в перспективі займатися вирощуванням енергетичних культур та поставляти даний енергетичний ресурс на котельні комунальних установ на території громади. Загальна вартість проєкту в орієнтовних цінах станом на 2019 рік складає 890,0 тис. $ (810,0 тис. € або 20,3 млн. грн.). Термін реалізації проєкту складає біля 2 років.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua