Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 лютого 2020 року 10:15

Робота відділу містобудування, архітектури та ЖКГ

Повноваження в галузі будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства забезпечує відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради.

Для реалізації державної політики в сфері містобудування продовжується робота по виготовленню Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, яка розділена на дві частини: розроблення топографогеодезичної основи в М 1:10000 та підготовка самої Схеми. Проведено громадські слухання з приводу обговорення Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та стратегічно-екологічної оцінки, на яких фахівці ТОВ „Український науково-проекний інститут цивільного будівництва“ (с.Софіївська Бощагівка Києвської обл.) представили графічні матеріали, а саме: план існуючого використання території, проеєктний план, суміщений зі схемою проєктних планувальних обмежень, схему дорожньої мережі та транспортної інфраструктури, схему інженерних мереж та споруд, схеми формування мережі первинної медичної допомоги та освітніх закладів, ландшафтний план, схему просторової реалізації стратегії розвитку території, схему розповсюдження факторів природної та техногенної небезпеки, схему інженерної підготовки та захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Для вирішення питань покращення експлуатаційних якостей об’єктів комунальної власності замовлено, підготовлено вихідні дані та розроблено 54 робочі проекти. Із яких:

  1. 38 - по реконструкції вуличного освітлення;
  2. 5 - по капітальному ремонту дорожнього покриття;
  3. 4 - по будівництву та капітальному ремонту тротуару;
  4. 6 - по реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунальної власності;
  5. 1 - по будівництву спортмайданчиків;
  6. 3 (2 перехідні на 2020 рік) - по облаштуванню системи водопостачання.

Оголошено та визначено переможця архітектурного конкурсу щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин. Предметом Конкурсу є облаштування громадського простору вшанування захисників України під час проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході країни з початку 2014 року із встановленням пам'ятного знаку на їх честь.

Проведено засідання Клубу громадського діалогу. Темою для обговорення на засіданні Клубу стало надзвичайно важливе для громади питання „Як вирішити проблему утилізації відходів?“.

Проведено 4 рейди по виявленню порушників, які спалювали опале листя та залишки рослинності. Виявлено та попереджено 23 порушників.

На території населених пунктів Пирятинської ОТГ проведено День благоустрою в рамках проведення щорічної акція „За чисте довкілля“.                             До прибирання долучилися колективи навчальних закладів, підприємств та установ, голови квартальних комітетів, депутати міської ради та активні жителі громади.   Підприємствами, організаціями та установами було завершено роботи по наведенню належного стану на власних та прилеглих до них територіях. Проведено прибирання місць загального користування, а саме: сквер „Берізки“ (район АС-1), сквер біля ДНЗ „Ромашка“, територія „яблуневого саду“, територія прилегла до кладовища, прибережна смуга р.Удай по вул. Короленка,  дитячі майданчики по вул.Спартака та у с.Заріччя. День благоустрою активно підтримали жителі старостатів, де проведено прибирання території кладовищ та місць загального користування. 

Проведено роботи з озеленення міста та облаштовано клумби біля Меморіалу Слави, фонтану, на території скверу „Фантазія“ та на розі вулиць Січових Стрільців, Соборна та пл. Героїв Майдану.

У рамках проекту ЄС/ПРООН (HOUSES) проведено цикл навчальних тренінгів для ініціативних груп, новостворених та діючих ОСББ  у місті Пирятин. За результатами навчальних тренінгів голови ОСББ, представники ініціативних груп отримали відповідні сертифікати від Проекту HOUSES.

З метою покращення естетичного вигляду існуючих автобусних зупинок та благоустрою вулиць міста, створення комфортного середовища в місцях очікування пасажирами громадського транспорту

Проведено конкурс та визначено переможця на посаду керівника Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд.

Проведено облаштування пішохідної доріжки на вулиці Соборна.

Із метою підвищення рівня безпеки та комфорту жителів громади проведено роботи по будівництву нового тротуару по вул.Харківська. Оскільки на перехресті вулиць Гагаріна, Харківська та провулку Бурячний спостерігається інтенсивний рух транспортних засобів та пішоходів, а поруч розміщені заклад дошкільної освіти „Ромашка“ та Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6, тому облаштування тротуару було надважливим. Загальна вартість реалізації проекту складає 523,500 тис.грн.

Задля забезпечення жителів мікрорайону Острів (вул. Острів, вул. Лермантова, вул. Кутузова, пров. Рибальський та частково вул. Набережна) централізованим водопостачанням виконано роботи по прокладанню мережі водогону загальною протяжністю 1,69 км. Фінансування робіт проводиться за рахунок бюджету Пирятинської міської ОТГ (500 тис.грн.) та співфінансування в рамках Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO  (390 тис.грн.). Реалізація цього проекту дала можливість забезпечити 87 домогосподарств  якісною питною водою.

Із метою покращення благоустрою населених пунктів Пирятинської ОТГ, підвищення рівня безпеки проведено облаштування вуличного освітлення протяжністю 22,885 км із встановленням 68 опор і 362 ліхтарів, загальною вартістю 2 921,943 тис.грн:

м.Пирятин – 19,375 км, 312 ліхтарі, 62 вулиці;

с.Рівне – 2,29 км, 31 ліхтар, 1 вулиця;

вул.Новоселівка в с.Голобородька – 1,22 км,  19 ліхтарів, 1 вулиця.

Для підвищення безпеки дорожнього руху, вдосконалення системи управління нею, вжиття заходів щодо усунення причин, які сприяють аварійності на дорогах, поліпшення експлуатаційного стану дорожнього покриття вулиць проведено асфальтування вулиць на території населених пунктів міської ради:

проведено роботи по капітальному ремонту дорожнього покриття на вулицях міста, які забезпечать транзитний рух транспорту. По провулку Косий (від вул. Зоряна до вул. Січових Стрільців) - на площі 1380 кв. м. на суму 878,0 тис. грн. та по вул. Матросова (від пров. Мирний 1-й до вул. Кошового О.) - на площі 2280 кв. м. на суму 1298,0 тис. грн. Економія коштів міського бюджету від очікуваної вартості по результатам електронних торгів складає 237,0 тис. грн.

 поточний ремонт дорожнього покриття:

411,0 кв.м. – будівництво тротуарів;

8470,0 кв.м.- поточний ремонт покриття.

Відповідно до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2019 роки проведено облаштування спусків між тротуарами та проїжджою частиною

вулиць:

пл. Героїв Майдану – вул. Січових Стрільців (березова алея),

майдан Незалежності – вул.Соборна (торговий центр),

вул.Соборна (фонтан – магазин „Аврора“),

вул.Соборна (ЗОШ №4 поч. школа – ПАТ„Укрпошта“),

вул.Соборна (Ощадбанк – магазин „Візит“),

перехрестя вул.Соборна, Європейська, Визволення

Загальна площа мощення складає близько 500,0 кв.м.

Визначено переможців конкурсу з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“.

Розроблено нормативи питного водопостачання (водовідведення) для населення м. Пирятин (при відсутності засобів обліку води або тимчасової несправності засобів обліку споживання питної води).

         Проведено благоустрій  в урочищі Пирогова Левада. Пофарбовано стелу, облаштовано клумбу та висаджено квіти.

На підставі укладених договорів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування продовжують працювати приватні перевізники Козін В.М. та Реутенко А.І.

 Впродовж 2019 року рішенням виконкому міської ради продовжено термін дії дозволу на розміщення рекламних засобів ТОВ „Довіра Аутдор“(м.Київ) (біля перехрестя вулиць: Європейська та Абаканська, Європейська та Визволення, по вул.Соборна: біля стоматполіклініки та ресторану „Удай“).

У зв’язку з перебуванням тривалий час рекламного засобу ТОВ „Будівельник“ (на площі Героїв Майдану) в неналежному технічному стані,  рішенням виконкому міської ради ТОВ „Будівельник“ було зобов’язано провести демонтаж конструкції, і в січні 2019 його було демонтовано.

Підготовлено та видано: громадянам Пирятинської міської ОТГ 35 будівельних паспортів забудови земельної ділянки, юридичним та фізичним особам – 11 містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, юридичним та фізичним особам - 12 паспортів прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності та продовжено термін дії 3 паспортів прив’язки ТС.

Надано 1 дозвіл на реконструкцію приватної квартири під об’єкт побутового обслуговування та 1 дозвіл на реконструкцію магазину під житлове приміщення.

Прийнято за зверненнями фізичних та юридичних осіб 76 рішень щодо впорядкування та присвоєння адрес земельним ділянкам, житловим та нежитловим будівлям на території ОТГ.

Прийняте 1 рішення щодо зобов’язань приватного підприємця демонтувати тимчасову споруду – кіоск.

Прийняте 1 рішення про демонтаж занедбаної та аварійної будівлі колишньої пральні по вул.Полтавська, 8А.

Погоджено благодійній організації виконання робіт на території єврейського цвинтаря.

Прийнято 4 рішення щодо погодження місця розташування тимчасових споруд.

Проведено 2 конкурси: на розміщення ТС – зупинкових комплексів та архітектурний конкурс облаштування громадського простору .

Відбулося 5 засідань комісії з безпеки дорожнього руху, за висновками якої прийнято 2 рішення щодо встановлення дорожніх знаків на вулицях міста Пирятина.

Відділом містобудування, архітектури та ЖКГ видано фізичним та юридичним особам 119 довідок щодо адресного господарства.

Відповідно до наданих повноважень ведеться облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов.  У період з 1 жовтня до 31 грудня відповідно до чинного законодавства була проведена перереєстрація громадян, які перебувають на квартирному обліку, в ході якої були перевірені їх облікові дані.

Впродовж 2019 року відбулося 13 засідань житлово-побутової комісії. Рішенням виконкому міської ради від 22.01.2020 затверджені відкориговані списки громадян. Так, станом на 01.01.2020 на обліку перебуває 159 громадян, з них: 76 осіб - на першочергове отримання житла (багатодітні сім’ї, одинокі матері, „Матері-героїні“, учасники бойових дій, сім’ї, які виховують дитину-інваліда, інші); 38 осіб – на позачергове отримання житла (переселенці з зони аварії на ЧАЕС, ліквідатори аварії на ЧАЕС, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та інші).

Впродовж 2019 року:

1) надана субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на отримання грошової компенсації за придбання житла дитині, позбавленій батьківського піклування; 

2) розподілена комунальна однокімнатна квартира та видано ордер на вселення в квартиру № 6 по вул.Абаканська, 96 громадянці, яка тривалий час проживала в будинку колишнього санаторію„Удай“ по вул.Мирного П., 134 в с.Замостище (без зручностей) та перебувала на квартирному обліку;

3) видано  спеціальний ордер для вселення в службове житло військовому комісару Пирятинського районного військового комісаріату.

На електронному порталі „Розумне місто“ ведеться постійне оновлення списків громадян: загальна черга, „першочерговики“ та „позачерговики“. На офіційному веб-сайті Пирятинської міської ради оприлюднені списки громадян, які перебувають на квартирному обліку.

Упродовж 2019 року продовжувалася робота по обстеженню занедбаного приватного житлового фонду на території міста та сільських населених пунктів міської ОТГ, підготовлені фотоматеріали, акти обстеження, листи відомим власникам чи правонаступникам. У судовому провадженні перебувають справи щодо визнання спадщини відумерлою на три об’єкта нерухомості: одна квартира та два житлових будинки (які тривалий час перебувають у напівзруйнованому стані). На два занедбаних будинки за даними нотаріальної контори відкриті спадкові справи, що унеможливило подальший процесс прийняття їх у комунальну власність.

КП „Каштан“

На виконання заходів Програм Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік надано послуг на суму 7 137 685грн. 89 коп. в тому числі:  по загальному  фонду – 4 787 317 грн. 34  коп., по актах виконаних робіт - 1 774 334 грн.64 коп., по  спеціальному фонду - 575 933 грн. 11 коп.  Виконання  заходів передбачало реалізацію наступних завдань в розрізі по Програмах:

Програма покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної  громади на 2019 рік - виконані роботи на суму 6 422 499 грн. 63 коп.

Протягом року підприємство КП „Каштан“ забезпечувало прибирання сміття, побутових відходів, бруду, опалого листя, снігу з метою утримання об’єктів благоустрою та прилеглих територій у належному санітарному стані, використання її за призначенням  відповідно правил  благоустрою території  населеного  пункту, а також  санітарне  очищення  території, її озеленення, збереження  та  відновлення  об'єктів  благоустрою. 

За 2019 рік було вивезено 9 994 куб.м  побутових відходів, до складу яких входять тверді побутові відходи та відходи від утримання зелених насаджень та квітників. Вивезено та захоронено обрізаного та обпиляного гілля, листя 6 781,3 куб.м, твердих побутових відходів 3 212,7 куб.м. Джерелом утворення відходів є громадяни, які порушують та не беруть до уваги Правила благоустрою території населених пунктів Пирятинської міської ради.

Інспектором з благоустрою проводилась робота згідно Правил благоустрою, де визначено обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб підприємців та громадян у сфері благоустрою з метою забезпечення утримання території міста у чистоті й належному стані. Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги, виконання робіт з благоустрою без затверджених проєктів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру. Відповідно вчиненим порушенням було вручено 89 приписів жителям міста та 132 фізичним особам-підприємцям. Позитивно виконано 64 приписи – порушення усунуто в повному обсязі. З метою недопущення подальшого порушення вимог „Правил благоустрою“ та забруднення території міста було проінформовано та рознесено мешканцям вулиць попередження у письмовому вигляді в кількості 301 шт. Постійно здійснюється профілактично - роз’яснювальна робота з громадою Пирятинської міської ради щодо запобігання порушень законодавства в сфері благоустрою населених пунктів, про необхідність укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів (сміття) від своїх дворів, з підприємствами та організаціями, що здійснюють вивіз ТПВ, а також необхідність впорядкувати прилеглі до житлових будинків та земельних ділянок канави (рови).

У 2019 році працівниками підприємства проведені наступні роботи: озеленення територій та утримання зелених насаджень, видалення аварійних дерев, видалення сухих та пошкоджених гілок, які можуть загрожувати людям, а також довколишнім об’єктам,  підрізання дерев і живих огорож, технічне обслуговування дорожньої інфраструктури, прибирання та підмітання вулиць, утримання доріг, утримання кладовища, утримання сміттєзвалища, малярні роботи, очищення стічних канав, прибирання снігу та льоду, інші послуги.

При виконанні запланованих робіт по озелененню  було облаштовано та доглянуто квітників загальною площею 1 657 кв.м, в тому числі  прополювання, мінеральне та позакореневе живлення рослин, видалення бур’янів, поливання рослин. Було висаджено 55 кущів троянд, 220 саджанців  (самшиту, ялівцю козацького, барбарису, айви, туї, форзиції).  З метою зменшення ризику виникнення пожеж, зменшення розростання шкідливих бур’янів викошено трави на газонах, обочинах доріг, у водовідвідних канавах площею 137 909 кв.м.  Роботи по підстриганню та формуванню живої огорожі включають в себе функцію формувальну, проріджувальну та санітарну, що склала 741 м. пог. Видалено аварійних дерев в кількості 50 шт. по вул.Європейська, Цибаня, Соборна, Полтавська, Гоголя, Приудайський узвіз, Пушкіна, пров.Річковий, яблуневий сад, парк Фантазія. Видалено порослі дерев та чагарників                       площею 554 800 кв.м. Проводилась боротьба з карантинними рослинами, комплекс заходів яких направлений на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої. Локалізовано вогнищ шляхом викошування бур’янів бензотримером та методом обприскування пестицидами.

Упродовж 2019 року в належному стані утримувались урни для сміття,  зупинки громадського транспорту: вчасно фарбувались, прибиралось сміття. Прибрано та підметено вулиць І-го класу 361 410 кв.м.,  ІІ-го класу 535 178 кв.м.

По утриманні доріг загального користування було проведено такі роботи:  косіння узбіччя доріг роторною косаркою, планування та підсипання доріг щебенем по вул.Сковороди, Лесі Українки, Калинова, Свободи, Набережна, Гагаріна, Короленка, Приудайська, Першотравнева, пров.Київський, , вул.Замок, с.Заріччя, с.Калинів Міст, о.Масальський; проведено ямковий ремонт по вул.Європейська, Визволення, майдан Незалежності; нанесено фарбою розмітки пішохідних переходів по вул.Соборна, пл.Героїв Майдану, Європейська, майдан Незалежності, а також пофарбовано обмеження швидкості по вул.Гагаріна, Європейська, Абаканська. Очищено вручну проїжджої частини від грязі та сміття 123 900 кв.м. Встановлено та відремонтовано дорожніх знаків 35 шт.

Зимове утримання доріг, тротуарів, парків та скверів поділялось на три групи: снігоочищення, видалення снігу та сколу, ліквідація ожеледі та боротьби зі слизькістю. В першу чергу проводились роботи за ступенем важливості та черговості виконання робіт: це оброблення покриття доріг та тротуарів піщано-сольовою сумішшю, що запобігає утворенню ожеледі та сприяє її ліквідації, згрібання та підмітання снігу. Роботи поділялись на механізовані, ручні та комплексні. Ручне прибирання здійснювалось на тих ділянках, де не можливо застосування механізмів. Всього утриманням було охвачено 135,5 тис.кв.м доріг,  37,1 тис.кв.м  тротуарів. На зимовий період по центральних вулицях розміщується 9 ємностей для піску. За звітний період на усунення слизькості було використано 123,6 т піщано-сольової суміші, на підсипання доріг після грейдерування - 380 т щебню та гранвідсіву. Всього витрати підприємства на утримання об'єктів дорожнього господарства складають 1 143,3 тис.грн.

Працівниками КП „Каштан“ проведено роботи по ямковому ремонту асфальтного покриття по вулиці Соборна. З метою усунення утворених у зимовий період пошкоджень асфальту та недопущення подальшого його  руйнування вперше комунальниками застосовано технологію укладання холодного асфальту.

На утриманні та технічному обслуговуванні КП "Каштан" знаходиться 99,73 км мереж зовнішнього освітлення населених пунктів Пирятинської ОТГ . Впродовж 2019 року працівниками підприємства проведено огляд та обслуговування світильників прямого включення з лампою ЛЕД (426 шт.), світильників закритих з натрієвою лампою (372 шт.), проведено заміну світильників прямого включення (46 шт.), монтаж світильників вуличних для зовнішнього  освітлення (184 шт.), ремонт кабельних ліній (18 прогонів), ремонт та заміна реле часу і фото реле в кількості (45 шт.), верховий огляд повітряних ліній зовнішнього освітлення з автопідіймача (120 км), перетяжка провислої повітряної лінії та дотяжка нових дротів на опорах (20,9 км), заміна дротів та розтяжок (26 км), заміна ізоляторів 3-4х провідної повітряної лінії (19 шт.), ремонт системи управління (38 шт). Витрати підприємства на утримання об'єктів зовнішнього освітлення населених пунктів становлять 1245,9 тис.грн., в тому числі на оплату електроенергії - 459,2 тис.грн.

   До інших послуг в 2019 році підлягали роботи з підготовки та проведення святкових заходів (чергування, перекриття доріг, навантажувально-розвантажувальні роботи, вивезення обладнання, поточний ремонт та утримання в належному стані сцени та декорацій, вивезення, монтаж, демонтаж трибуни, встановлення сміттєвих контейнерів); підготовка площадки для спортивних майданчиків, навантаження в ручну та перевезення меблів для святкових міроприємств, вряжання новорічної ялинки іграшками та гірляндами та святкова ілюмінація міста. Неодноразово працівники підприємства приймали участь у суботниках (вирубування порослі, витягування гілля, навантаження на трактор, прибирання сміття).      

      Придбано  матеріалів на суму 1 783 803,98 грн. в т.ч.: паливно- мастильні матеріали - 743 805,00 грн., МШП ( спецодяг, інвентар) на суму 41 416,80 грн., матеріали вуличного освітлення ( опори 13 шт., кронштейни, лічильники, світильники, лампи  лампи натрієві 54 шт., лампи ЛЕД 488 шт , вуличні люмінації)  на суму 359 822,57 грн., матеріали для утримання доріг (дорожні знаки 41 шт., дорожня фарба 215 кг., піскосуміш: сіль 40т., пісок 180 т., гранвідсів 52т.,)  на суму 275 677,93 грн., саджанців та розсади квітів на суму 70 254,00 грн., інших матеріалів для благоустрою на суму 92 8727,68 грн., запчастин до транспортих засобів на суму 200 000,00 грн.

      Придбано матеріалів для підсипання доріг щебеню  -240 т., відсів -348 т.

КП „Пирятинський міський водокнал“

У результаті господарської діяльності міського водоканалу проведено заміну ліній водопостачання відповідно до міської  цільової програми „Відновлення систем водопостачання КП “Пирятинський міський водоканал“ на 2016 рік, а саме: вул.Абаканська 800 м.п. (92,5 тис.грн.).                                     

Проведено встановлення люків на 3 вулицях міста на загальну суму 4,8 тис.грн.;                                                                                                              

замінено запірну арматуру на 4 вулицях та в с. Олександрівка на загальну суму 12,8 тис.грн.                                                                                      

поточний ремонт ліній водопостачання на загальну суму 74,9 тис.грн.                

 В результаті реалізації програми „Питна вода Пирятинської ОТГ на 2019 рік“ придбано насосної частини MGI 80-200B на загальну суму 134.6 тис.грн.     

придбано матеріалів для заміни лінії водопостачання в с.Калинів Міст на загальну суму кошти бюджету ОТГ – 199,4 тис.грн., власні кошти – 68,3 тис.грн.;        

придбано лічильників, кранів, зворотніх клапанів, фільтрів для встановлення на вводах у багатоквартирних будинках на загальну суму 292,0 тис.грн.                                                                                                                      

Для здійснення господарської діяльності підприємством отримано дозвільні документи:   експертиза Технологічної схеми розробки Пирятинської ділянки, де розташований водозабір КП„Пирятинський міський водоканал“ на відповідність охорони праці та використання, Державна експертиза звітів, а також інших геологічних матеріалів, що стосуються даного родовища, для продовження терміну дії спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами від 09.12.2004 р. № 3554, наданого з метою видобування питних підземних вод Пирятинської ділянки, документів та супровід отримання Висновку з оцінки впливу на довкілля, розробка проектно-технічної документації Проекту зони санітарної охорони згідно Технологічного завдання обсяг фінансування за кошти КП „Пирятинський міський водоканал“ – 112,6 тис.грн.

Виконано інвестиційну програму щодо використання прибутку, а саме: отримання в постійне користування земельних ділянок державної та комунальної власності, на яких розташовані артезіанські свердловини, розробка плану відбору та витрат питних підземних вод на 2019 рік, розробка проектно-технічної документації – Технологічної схеми розробки ділянки родовища питних і технічних підземних вод,розробка документів та супровід отримання Спецдозволу на користування надрами, подовження терміну дії спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування питних підземних вод роботи виконані за власні кошти підприємства – 111,7 тис.грн. Протягом 2019 року ліквідовано 46 поривів на лініях централізованого водопостачання. Замінено лінію централізованого водопостачання в с.Калинів Міст 850м.пог.

Проблемні питання, які планується вирішити у 2020 році: комплекс робіт з геолого-економічної оцінки запасів питних підземних вод ділянки «Пирятинська» - водозабір КП „Пирятинський міський водоканал“, подовження терміну дії спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування питних підземних вод, придбання та встановлення на вводах у багатоповерхівки вузлів комерційного обліку. Орієнтовний обсяг фінансування зазначених проблемних заходів – 900,0 тис.грн.

Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди

В продовж року комунальним підприємством було проведено капітальний ремонт та придбано основні засоби:                                                              

ремонт електродвигунів (315кВт)  в кількості 3 шт. на суму 28225,0 грн.;     придбано насоси фекальні в кількості 2 шт. на суму 6656,0 тис. грн.          

встановлено електролічильник  на КНС№5 (вул. Аврущенка) вартість робіт 14700,0 грн.;

виконано капітальний ремонт автомобіля ГАЗ 2105 на суму 8225,74 грн.;        

виконано капітальний ремонт автомобіля RENAULT на суму 5880.0 грн.;        

придбано та встановлено лічильник обліку стічних вод , що надходять від ТОВ „Пирятинський сирзавод“ - вартість 61185,0 тис. грн.;                      

ремонт та придбання комп’ютерної техніки на суму 17585,0 грн.;   В

сього вартість робіт з капітального ремонту та придбаних основних засобів  142456,74 грн..                                                                               

Проведено поточні ремонти: замінено внутрішній колектор Ø 150 на КНС №2 вул. Саксаганського (підвідний до насоса) протяжністю 3 м. п. вартість робіт 2408,0;                                                                                                                          

замінено зворотні клапани на КНС№2 (вул. Саксаганського) в кількості 2 шт. на суму 1068,0 грн.;                                                                                             замінено зворотній клапан в  машинному відділенні 1 черги в кількості  1 шт. на суму 597,0 грн.;                                                                                     

замінено запірну арматуру  на пісколовках в кількості 2 шт. на суму 1394,0 грн.;                                                                                                        

поточний ремонт приміщення КНС №1 (вул. Січових Стрільців) (побілочні роботи приймальної камери, машинного відділення, стін приміщення КНС ззовні;                                                                        

пофарбовано металоконструкції в машинному відділенні (внутрішній колектор, розподільчі вузли, перила драбини, двері, заміна перекриття побутового приміщення)  на суму 7310,0 грн.;                                            

поточний ремонт побутового приміщення КНС №1 (вул. Січових Стрільців) (перекриття даху, побілка, фарбування)  на суму 10081,0 грн.;          

ремонт відвідних лотків протяжністю 40 м.пог. вартість робіт 1650,0 грн.;

ремонт шиберів на І та ІІ чергах очисних споруд в кількості 16 штук. Вартість ремонтних робіт складає 5941,0 грн.;                                                           

заміна лотка на вторинному відстійнику І черги очисних споруд, вартість робіт 1008,0 грн.;                                                                                              

ремонт оглядових колодязів на території очисних споруд в кількості 9 шт. на суму 7320,0 грн.;

в межах зони санітарної охорони трубчатого колодязя, який знаходиться на території очисних споруд, встановлено огорожу, вартість робіт 3520,0 грн.

Поточний ремонт каналізаційної мережі каналізаційна мережа міста:                                                                                                          

ремонт технологічного обладнання КНС №3 вул. Замок-Короленка (заміна запірної арматури Ø80мм- 2шт.;                                                                   

заміна зворотних клапанів Ø80мм – 2шт., фарбування технологічного обладнання КНС, виготовлення перекриття приймальної камери КНС) 4805 грн.;                                                                                                                        

ремонт каналізаційного колодязя біля будинку вул. Полтавська 5 (бетонні роботи) 572,0 грн.;                                                                                       

ремонт каналізаційного колодязя біля будинку вул. Європейська 155а (бетонні роботи, заміна люків каналізаційних) в кількості 6 шт.  на суму 5997,0 грн.;                                                                                                                        

ремонт каналізаційного колодязя біля будинку вул. Європейська 66б (заміна люка каналізаційного)  685,0 грн.;                                                       

побілка технологічного обладнання (приймальна камера, пісколовки, з’єднувальні лотки, розподільчі вузли, аеротенки, вторинні відстійники, контактні резервуари, компресорна, побутове приміщення операторів очисних споруд) вартість робіт 4782,0 грн.

Вартість робіт з поточного ремонту 59138,0грн.

Загальна сума виконаних робіт і придбаних основних засобів складає 201594,74 грн.

Проблемним питанням залишаться реалізація проекту по реконструкції каналізаційного колектору від КНС №1 (вул.Січових Стрільців, 21 в) до КНС №2 (вул.Саксаганського, 23)

КП „Готель „Пирятин“

З метою покращення послуги адміністрацією КП „Готель „Пирятин“ проведено поточний ремонт приміщень (75,1 тис.грн.), придбано та встановлено металопластикові вікна (31,3 тис.грн), придбано: телевізори (8,0 тис.грн), холодильники (19,0 тис.грн.), постільну білизну (16,4 тис.грн.),  деревяні ліжка з матрацами (17,5 тис.грн.), столи, тумбочки (14,5 тис.грн.), придбано та встановлено сантехнічне обладнання (6,0 тис.грн.), придбано та встановлено двері (12,7 тис.грн.), придбано еклектрочайники (2,6 тис.грн.).Комунальним підприємством заплановано на 2020 рік продовжити проведення поточних та капітальних ремонтів приміщень.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua