Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 лютого 2020 року 08:37

Здійснено супровід дитини, позбавленої батьківського піклування в придбанні житла

    Для виконання повноважень з питань захисту прав дітей на території Пирятинської ОТГ в червні 2018 року до структури виконавчого комітету введено посаду головного спеціаліста з питань захисту прав дітей.

    За 2019 рік створено базу даних  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, місце походження яких є Пирятинська міська ОТГ  31 дитина. З них  проживає на території  Пирятинської міської ОТГ та перебувають під опікою(піклуванням) – 19; проживає на інших територіях та перебувають під опікою(піклуванням) – 6;  4 дітей проживає на території Пирятинського району влаштовані до дитячих будинків сімейного типу; 1 дитина перебуває у Кременчуцькому обласному спеціалізованому будинку дитини; 1 дитина тимчасово влаштована у сім’ю родичів.

    Забезпечено облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій та проживають на території Пирятинської міської ОТГ - 12 дітей. З них: під опікою(піклуванням) – 3 дитини; у прийомній сім’ї – 2 дітей; у дитячому будинку сімейного типу – 7 дітей.

   Систематично обстежуються умови проживання всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах  5 дітей які проживають на території ОТГ, дітей, які без поважних причин не відвідують навчальні заклади. 

    Станом на 01.01.2020 року  дітей від народження до 18 років  на території Пирятинської міської ОТГ проживає 3200 дітей.

    Створено базу даних дітей, які за заявами батьків перебувають у закладах інституційного догляду (13 дітей).

   Із батьками та дітьми проводяться профілактичні бесіди. У закладах освіти міста у квітні та листопаді організовано та проведено місячники правовиховної роботи. Школярам надавалися роз’яснення щодо кримінальної та адміністративної відповідальності  неповнолітніх,   положень  Конвенції ООН про права дитини. Учнів ознайомлено із рішенням виконкому Пирятинської міської ради від 19.12.2018 № 416 „Про обмеження перебування дітей у закладах сфери розваг, громадського харчування“. До профілактичної роботи залучено працівників Пирятинського ВП ГУНП у Полтавській області та ,,Пирятинське бюро правової допомоги“ Лубенського міського центру безоплатної вторинної правової допомоги.

    Головний спеціаліст  з питань захисту прав дітей бере участь у засіданнях шкільних рад з профілактики правопорушень.  

    Проведено профілактичну роботу з дітьми, які перебували у пришкільних таборах.

    Підготовлено проект рішення виконкому Пирятинської міської ради „Про створення робочої групи для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування“.   Рішенням виконавчого комітету від 27.03.2019 затверджено склад, положення та порядок здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування. За звітний період здійснено 8 моніторингів під час проведення яких дітей не виявлено. З підприємцями під час профілактичних заходів проведено бесіди щодо недопущення порушень правил торгівлі, роз’яснено розміри штрафів.

     Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей надаються адміністративні послуги: про участь (батька, матері) у вихованні дитини; про надання акту обстеження умов проживання дитини. За звітний період надано 14 послуг.

    Робота зі зверненнями громадян  проводиться відповідно до Закону України „Про звернення громадян“ та Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“.  За 2019 рік розглянуто 8 звернень громадян. Всі справи знаходяться в окремій папці. Заяви та скарги громадян розглядаються в установленому порядку. Громадяни одержують ґрунтовні відповіді, консультації, необхідну допомогу. Порушень термінів розгляду звернень не було.

      Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей надаються консультації з питань: захисту інтересів дітей, позбавлених батьківського піклування; про стан виконання батьківських обов’язків; про визначення місця проживання дітей після розлучення батьків; про встановлення годин побачення з дітьми; про позбавлення батьківських прав; про влаштування дітей до центру соціально-психологічної реабілітації дітей Полтавської обласної ради; влаштування дитини на лікування до Кременчуцького обласного дитячого психоневрологічного санаторію „Славутич“.; про встановлення опіки(піклування); усиновлення та інші.

      На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 616 та з метою виконання Порядку та умов надання 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа проведено два етапи з реалізації механізму придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, що перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Були сформовані особові справи дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку при виконкомі Пирятинської міської ради віком до 23 років. Перевірено актуальність  та наявність документів, визначено осіб, яким в порядку черговості взяття на квартирний облік буде призначено грошову компенсацію відповідно до Порядку. У зв’язку з тим, що обласною державною адміністрацією було надано субвенцію лише на виплату компенсації лише одній особі, було сформовано та передано до управління соціального захисту населення райдержадміністрації особову справу особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування Ковальчук В.В. для отримання компенсації на придбання житла. Здійснено супровід гр. Ковальчук В.В. в придбанні житла за рахунок державної субвенції. Придбано ½ будинку 08.11.2019 року.

       До Дня захисту дітей та Дня святого Миколая  організовано  привітання та вручення солодких подарунків керівництвом міської ради дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. 

      У 2019 році пройшла навчання у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств установ і організацій. Сертифікати: про підвищення кваліфікації на  спеціалізованому короткостроковому навчальному курсі „Ділове українське мовлення та документування управлінської діяльності. Е-урядування“;   про підвищення кваліфікації на тематичному короткостроковому семінарі „Реалізація державної політики у сфері соціального захисту дітей“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua