Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 лютого 2020 року 14:10

Робота відділу із земельних та екологічних питань

  Відповідно до ст.12 Земельного кодексу України та ст.33 Закону України „Про місцеве самоврядування  в Україні“  до повноважень міських рад та їх виконавчих органів  належить розпорядження  земельними ресурсами, а також повноваження у сфері екології.

 З метою позитивного розгляду звернень та забезпечення законних прав громадян  та юридичних осіб  відділом із земельних та екологічних питань  підготовлено та прийнято  сесію Пирятинської міської ради 266 проекти, які стосуються сфери земельних відносин та екології з 552 прийнятих сесією в 2019 році. (48%)

 За звітний  періоду 83 громадян отримали дозволи на розробку технічних документацій із землеустрою. 72 особи отримали дозволи на затвердження технічних документації із землеустрою, а земельні ділянки передано безоплатно у приватну власність.

Двом учасникам бойових дій надано дозволи на розробку проектів землеустрою для індивідуального житлового будівництва.

Надано 42 дозволи на розробку проектів землеустрою  для ведення особистого селянського господарства учасникам бойових дій  за межами населених пунктів в адміністративних межах  Пирятинської міської ради по 1 гектару. Затверджено 9 проектів землеустрою учасникам бойових дій, а земельні ділянки передані у приватну власність.

 В 2019 році заключено та поновлено 38 договорів оренди земельних ділянок на загальну площу  22,5795 га, з них:

 з фізичними особами  26 договорів  оренди  площею 2,8609 га;

 з юридичними особами 12 договорів площею  19,7186 га.

Припинено 10 договорів оренди.

Для суспільних потреб та розвитку міста зарезервовано дві земельні ділянки площами 2,5 гектари та 25 гектарів.

Відділом  розроблено 4 проектів рішень   на засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, які стосуються сфери землекористування та екології. Через центр надання адміністративних послуг надано 863 довідки про користування земельними ділянками.

Від користування за земельні ділянками, які перебувають в приватній власності та на правах оренди  в 2019 році  до бюджету ОТГ надійшло                12 млн.454 тис 232 грн., що на 2 млн. 906 тис. 346 грн. (30,4%) більше  ніж в 2018 році. В розрізі видів надходжень за використання земель  плата поділяється на:

орендну плату з фізичних осіб - 787 тис.460 грн.;

орендну плату  з юридичних осіб - 6 млн.599 тис.675 грн.;

земельний податок з фізичних осіб – 203 тис. 529 грн.;

земельний податок з юридичних осіб -  4 млн. 863 тис. 567 грн.

Продовжується  робота  по обстеженню території населених пунктів міської ради з метою виявлення користувачів земельних ділянок, які ухиляються від сплати за землю.

На даний час залишається не вирішеним питання забезпечення  земельними  ділянками для індивідуальної житлової забудови  для  учасників бойових дій. Відділом із земельних та екологічних питань ведеться облік заяв. На даний час  потребують виділення  землі 92 особи.

Впродовж 2019 року надійшло на розгляд 46 заяви від фізичних та юридичних осіб щодо надання дозволів на видалення зелених насаджень. Відповідно було проведені виїзні комісії по обстеженню зелених насаджень. За результатами обстежень складено 41 ордер на видалення 60 аварійних, сухостійних та фаутних дерев.

Крім того, впродовж року проводилися планові природоохоронні заходи та заходи щодо покращення благоустрою міста, зокрема:

озеленення центральної частини міста та територій підпорядкованих міській раді: висаджено 55 кущів троянд, 220 саджанців (самшиту, ялівцю козацького, барбарису, айви, туї, форзиції), облаштовано квітників загальною площею 1 657 кв.м;

організація та проведення акції „Дерева для птахів“ в рамках співпраці та партнерства з Благодійним Фондом „Peli can live“, під час якої було висаджено близько 700 дерев в трьох локаціях: подвір'я Пирятинського ліцею, парк біля Собору Різдва Богородиці та територія Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд. Даний проєкт був реалізований з метою створення сприятливих умов для зимового харчування птахів та їх гніздування;

організація та проведення щорічного конкурсу з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. Конкурс проходив з 1 червня 2019 року по 1 вересня 2019 року.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 8 учасників у чотирьох категоріях: „Найкращий під’їзд багатоквартирного будинку“, „Найкращий приватний будинок“, „Найкраща прилегла до підприємства, установи та організації територія“, „Найкращий приватний будинок сільських населених пунктів Пирятинської ОТГ“; 

 проведення заходів по виявленню карантинної рослини – амброзії полинолистої та висвітленню інформації щодо боротьби з нею;

Навесні та восени активно проводилася профілактично-розяснювальна роботу щодо заборони спалювання сміття та опалого листя. Представниками виконавчого комітету Пирятинської міської ради спільно із інспектором благоустрою міста КП „Каштан“, представниками поліції, службою із надзвичайних ситуацій проведено рейди щодо виявлення порушників.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua