Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 лютого 2020 року 13:46

Робота юридичного відділу

У 2019 році юридичним відділом виконавчого комітету Пирятинської міської ради здійснювалися заходи, спрямовані на виконання вимог ст.19 Конституції України щодо здійснення органами місцевого самоврядування та їх посадовими особами повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

На виконання цих заходів юридичним відділом проведено аналіз, перевірено на юридичну відповідність чинному законодавству:

-         рішень виконавчого комітету – 501;

-         розпоряджень міського голови – 969;

-         рішень міської ради – 552;

-        наказів відділу освіти, молоді та спорту міської ради - 264.

Підготовлено документи різного правового характеру (позовні заяви, претензії, відзиви, заперечення, клопотання, листи, запити, відповіді тощо).

На запити правоохоронних органів видано 185 довідок-характеристик.

Юридичним відділом здійснювалась підготовка позовних заяв, заперечень і відзивів на них та інших документів, представництво інтересів Пирятинської міської ради, виконавчого комітету Пирятинської міської ради в судових справах, які розглядались в рамках цивільного та господарського судочинства.

Із судів надійшло на розгляд 81 судових справ. Проведено контроль на предмет правомірності позовних заяв, вчинено процесуальні дії. Направлено до суду справи про стягнення пені, збитків на загальну суму 326,4 тис.грн. Подано 2 позови про визнання спадщини відумерлою.

Надавалась практична допомога працівникам виконкому міської ради при підготовці та розробці документів.

Взято участь у засіданнях виконавчого комітету, постійних комісіях, сесіях Пирятинської міської ради у вирішенні питань, що належать до їх компетенції.

Працює громадська приймальня по наданню безоплатної юридичної допомоги (надана правова допомога 58 громадянам).

Проведено розробку, обговорення та затвердження Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Взято участь в тренінгах „Антикорупційні механізми для ОТГ“ та „Антикорупційні механізми в освіті та охороні здоров’я“, які проводились

міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та в навчальному семінарі „Юридична безпека діяльності органу місцевого самоврядування“ для керівників та спеціалістів  органів місцевого самоврядування, організований  Асоціацією ОТГ у рамках  Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe „Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту та правнича допомога громаді“/.

За звітний період між міською радою та суб’єктами господарювання працівниками міської ради розроблено та укладено 585 господарських договорів з виконання підрядних робіт, поставки різних видів товарів, надання послуг та 13 договори про  пайову участь (внесок) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури при будівництві об’єктів містобудування на території м. Пирятин на загальну суму 2 133 437,40 грн. Кошти надійшли в повному обсязі.

Діяльність адміністративної комісії при виконкомі міської ради

Адміністративною комісією при виконкомі міської ради розглянуто 12 справ про адміністративне правопорушення, а саме:

    ст. 152 КУпАП „Порушення правил благоустрою“ –  9 справ;

    ст. 154 КУпАП „Порушення правил тримання собак і котів“ – 1 справа;

    ст.138 КУпАП ,,Порушення правил охорони магістральних трубопроводів“ - 1 справа;

    ст. 179 КУпАП ,,Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві“ – 1 справа.

За розглянутими адміністративними справами:

1 справу закрито у зв’язку із закінченням строку притягнення особи до адміністративної відповідальності, 11 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, з них: оштрафовано 11 осіб, накладено штрафів на загальну суму 3043,00 грн., з яких сплачено добровільно 2703,00 грн., передано на примусове виконання до ДВС Пирятинського районного управління юстиції 340,00 грн.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua