Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 лютого 2020 року 08:23

Обговорено питання функціонування первинної ланки медицини

19 лютого в Центрі громадського діалогу працювала робоча група у складі керівництва міської та районної рад, голів постійних комісій міської ради, директора комунального підприємства „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради.

Обговорювалося питання щодо забезпечення надання якісних медичних послуг жителям Пирятинської міської ОТГ та подальше функціонування центру первинної медико-санітарної допомоги. Заступник міського голови Ігор Шикеринець зазначив, що проведення такого засідання ініціювала Пирятинська міська рада у зв’язку зі складною фінансовою ситуацією, яка склалася в медичному закладі, внаслідок чого працівники Центру були відправлені у відпустку за власний рахунок. 2020 рік є визначальним у реформуванні медичної галузі, планується завершення адміністративно-територіальної реформи — утворення нових ОТГ.

Керівник Пирятинського центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Дядькова проаналізувала роботу закладу в умовах реформування. Зокрема пояснила, що складне фінансове становище на комунальному підприємстві склалося через незабезпеченість сімейними лікарями, а також перехід у кінці 2019 року двох лікарів на приватну медичну практику. Адже кошти виділяються тільки за підписані декларації з пацієнтами. Коли лікар переходить на приватну практику, то і кошти НСЗУ не надходять на підприємство.

Інформацію керівника медичного закладу взято до відома та рекомендовано підготувати зміни до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Пирятинській міській ОТГ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua